Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

САЩ

JPMorgan: Корекцията на пазарите на акции ще стигне до 40%

В момента инвеститорите се притесняват от ефекта, който биха могли да предизвикат промяната в политиката на централните банки и ускоряващата се инфлация

JPMorgan: Корекцията на пазарите на акции ще стигне до 40%

Снимка: Архив Ройтерс

Един от директорите на JPMorgan Chase & Co. Даниел Пинто предупреди, че пазарите на акции ще спаднат с до 40% през следващите две до три години.

В момента инвеститорите се притесняват от ефекта, който биха могли да предизвикат промяната в политиката на централните банки и ускоряващата се инфлация, пише Bloomberg.

„Това би могло да бъде дълбока корекция“, каза Пинто, съпредседател на банката, в интервю за телевизия Bloomberg. Според него корекцията може да бъде между 20% и 40%.

Индексът S&P 500 бележи ръст от 47% от февруари 2016 г.

„Знаем, че ще има корекция в някакъв момент“, каза Пинто, който ръководи търговското и инвестиционното банкиране в една от най-големите американски банки. Той описа пазарите като "нервни", основно заради изявленията на президента Доналд Тръмп за митата върху стоманата, на което инвеститорите могат да реагират лошо.

Според Пинто вероятност за световна търговска война има и за пазарите това опасение е на преден план.

Главният изпълнителен директор на JPMorgan Джейми Даймън също сподели загрижеността на Пинто за митата. По думите му това може да навреди на растежа и на инвестициите, като заличи огромните позитиви в резултат на данъчната реформа например.

„Мисля, че сме добре засега. Един ден ще имаме рецесия. Не мисля, че ще бъде тази година, но може би в края на 2019 г.“, заяви Даймън.

По статията работиха: Веселина Василева, редактор Виктория Тошкова

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (0)


Още от САЩ
Тръмп: Виждаме голям прогрес в разговорите с Иран