IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

JPMorgan публикува силни финансови резултати въпреки слабото кредитиране

Банката освободи кредитни резерви в размер на 3 милиарда долара, които преди това е заделяла за лоши заеми

16:32 | 13.07.21 г.
<p>
	С<em>нимка: Bloomberg</em></p>

Снимка: Bloomberg

Инвестиционните банкери на JPMorgan Chase & Co. изпратиха най-доброто си тримесечие досега, като печалбата и приходите надминаха очакванията, предаде Bloomberg.

Таксите за консултации относно сливания и поемане на акции и облигации се увеличават с 25% през второто тримесечие, увеличавайки нетната печалба до 11,9 млрд. долара. Приходите достигнаха 31,4 млрд. долара, надхвърляйки прогнозата за 29,9 млрд. долара. Акциите на компанията поевтиняха с 1,2% на фона на повишението с 24% от началото на годината.

Докладът представя за първи път състоянието банковата индустрия след икономическото отваряне в САЩ, станало възможно благодарение на масовото ваксиниране през последните месеци.

Адам Крисафули, анализатор от Vital Knowledge, нарече резултатите „леко разочарование“, тъй като печалбата разчита на инвестиционното банкиране и кредитите, тенденциите, при които според него не са устойчиви.

Растежът на заемите се оказа недостижим, като потребителите и фирмите все още са затрупани със стимули и не търсят финансиране. Общият размер на отпуснатите заеми на JPMorgan остава почти без промяна спрямо година по-рано и даже намаляват при потребителското и търговското кредитиране.

Източници от банковата индустрия посочват слабото търсене на заеми обикновено като лош знак за банките.
Банката освободи кредитни резерви в размер на 3 милиарда долара, които преди това е заделяла за лоши заеми, почти два пъти повече, отколкото прогнозираха анализаторите. През първото тримесечие банката е освободила резерв от 5,2 милиарда долара.

Приходите от инвестиционното банкиране достигнаха 3,57 млрд. долара, надхвърляйки очакванията на анализаторите за 3,1 млрд. долара. Консултантските такси за сливания и придобивания са се увеличили с 52% до 916 милиона долара.

Приходите на банката от търговия са за 6,8 млрд. долара през тримесечието, което е с 30% по-малко от година по-рано, но над очакваните от анализатори от 6,4 млрд. долара.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 21:01 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

Финанси виж още