IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Какво очаква Wall Street в най-лошия месец от годината?

В исторически план септември е най-негативният месец за борсата в САЩ, огромен брой важни новини ще диктуват настроенията

13:05 | 04.09.13 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
Какво очаква Wall Street в най-лошия месец от годината?

В исторически план септември е най-слабият месец за американската фондова борса. Това е причината инвеститорите да гледат към предстоящия месец с голяма доза притеснение.

Очакванията са месецът да предложи много новини – календарът е пълен с интересни събития. От срещата на Федералния резерв на САЩ в средата на месеца, през парламентарните избори в Германия и данъчните промени в Япония, до дебата за американския бюджет и ситуацията в Сирия. 

Ако към това прибавим и тенденцията за разпродажби на развиващите се пазари, предизвикана от сигналите за нормализация на монетарната политика на САЩ, ситуацията наистина става напрегната.

С надежда за по-голяма яснота инвеститорите гледат към данните за пазара на труда в САЩ през август, които ще излязат в петък. Те се посочват като барометър за предстоящото решение на Федералния резерв дали да започне изтегляне на монетарните стимули.

В първата сесия на Wall Street опасенията за предпазливост се доказаха – индексите записаха движения в тесни граници, без да може да се определи категорична посока на пазарните настроения.

Какво да очакваме през септември – вижте коментара на Сам Стовал от S&P Capital IQ за Bloomberg!

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 21:18 | 03.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

Финанси виж още