Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

САЩ

KKR счупи рекорда при набирането на средства с 59 млрд. долара

Притоците помагат за увеличаването на активите, управлявани от KKR, до 429 млрд. долара, което представлява ръст от 93% на годишна база

KKR счупи рекорда при набирането на средства с 59 млрд. долара

Ръководителят на KKR Хенри Кравис. Снимка: Bloomberg L.P.

Американската инвестиционна компания KKR & Co. е събрала рекордна сума пари през второто тримесечие, което ѝ помага да се приближи до целта си за набиране на капитал, докато търсенето сред жадните за доходност инвеститори нараства, съобщава Bloomberg. 

Още по темата

KKR прибавя около 59 млрд. долара за периода април-юни, благодарение до голяма степен на северноамериканския фонд за изкупуване, инфраструктурния фонд и фонда за частни инвестиции. Това надхвърля 44-те милиарда долара, събрани за цялата минала година и е повече от предишното най-добро тримесечие от 16,4 млрд. долара.

„Това беше изключително тримесечие за KKR“, посочват главните изпълнителни директори Хенри Кравис и Джордж Робъртс. „Инерцията на фирмата остава силна“, добавят те.

Притокът на парични средства увеличава сумата от набирането на средства за първата половина на около 73 млрд. долара, като с това компанията се приближава към целта си да набере повече от 100 млрд. долара през 2022 г.

„Набирането на средства, което обявихме, надмина очакванията ни“, заяви главният финансов директор на KKR Роб Левин по време на разговор с анализатори. „Чувстваме се много по-добре относно перспективите си за набиране на нов капитал през следващите няколко години“, допълва той.

Притоците помагат за увеличаването на активите, управлявани от KKR, до 429 млрд. долара, което представлява ръст от 93% на годишна база. Ръстът на активите през тази година също се дължи на придобиването от KKR на компанията за пенсионни и застрахователни услуги Global Atlantic Financial Group, което приключи през февруари.

В резултат на това безсрочния капитал на компанията се увеличава, като през тримесечието нараства до 130 млрд. долара.

KKR е една от компаниите, които най-активно участват в придобивания в глобален план от началото на пандемията. Тя разгръща 19 млрд. долара в капитал през разглеждания тримесечен период, увеличавайки миналогодишния импулс, докато дружеството се концентрира върху инвестирането в големи имена, като технологични компании.

Акциите на KKR поскъпват с 1,3% до 64,39 долара в първия час от старта на редовната сесия на борсата в Ню Йорк.

По статията работи: автор Аспарух Илиев

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (0)


Още от САЩ
Влиянието на Covid върху пазарите намаля, но инфлацията е все по-голям проблем