Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

САЩ

Nasdaq смени зелената територия с червена в последния час преди края на сесията

Акциите на Apple поевтиняха с 2 на сто, след като компанията предупреди, че вероятно няма да изпълни прогнозата за приходите за тримесечието до март

Nasdaq смени зелената територия с червена в последния час преди края на сесията

Снимка: Ройтерс

Основните индекси на Нюйоркската фондова борса приключиха днешната сесия с понижения на фона на тлеещата тревога сред инвеститорите, свързана с разпространението на коронавируса и негативният ефекти, който епидемията се очаква да окаже върху глобалната икономика и търговията, съобщава CNBC. 

Още по темата

В последния час от търговията технологичният показател Nasdaq Composite премина от зелена на червена територия, като изтри 0,01% от стойността си, достигайки ниво от 9730,19 пункта. Малко преди това индексът задържа ръст от 0,04%, подпомогнат от доброто представяне на Netflix и Alphabet, което компенсира спада при Apple.

Бенчмаркът на сините чипове Dow Jones Industrial Average, който следи търговията с книжа на 30-те най-големи американски публични компании, се понижи със 179,24 пункта, или с 0,61%, до ниво от 29 218,84 пункта. Така индексът бележи

Широкият измерител S&P 500 регистрира спад от 0,34 на сто до 3368,63 пункта.

Книжата на Netflix поскъпнаха с 2,3%, докато тези на Alphabet прибавиха 0,2% към стойността си.

Акциите на Apple поевтиняха близо 2 на сто, след като компанията предупреди, че вероятно няма да изпълни прогнозата за приходите за тримесечието до март, обявена само преди три седмици, тъй като най-високо оценената технологична компания в света стана една от корпоративните жертви на епидемията на коронавируса.

Бързо разпространяващият се вирус взе близо 1900 жертви в Китай и зарази около 72 хил. души, оставяйки милиони хора, затворени в домовете им, прекъсвайки веригите за доставки и отлагайки отварянето на заводите след удължените почивни дни за Китайската нова година.

Производствените звена в Китай, които правят iPhone на Apple и друга електроника, започнаха отново да отварят врати, но работят много по-бавно от очакваното, твърди Apple. Това ще означава, че ще има по-малко готови за продажба смартфони iPhone в света, а това превръща Apple в една от най-големите западни фирми, които ще бъдат засегнати от случващото се.

На облигационните пазари доходността по 10-годишните и 30-годишните американски държавни ценни книжа се повиши съответно до 1,556% и 2,008 на сто.

При валутната търговия доларовият индекс записа ръст от 0,44% до 99,43 пункта. Еврото се търгуваше при ръст в стойността си от 0,378% срещу 1,079 долара.

На фючърсните пазари цената на петролния бенчмарк Брент се повиши с 8 цента до 57,75 долара за барел, докато тази на американския лек суров петрол West Texas Intermediate остана непроменена при равнище от 52,05 долара за барел.

От своя страна златото се търгуваше с ръст от 1,2% в цената си при 1604,70 долара за тройунция.

По статията работи: Аспарух Илиев

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (1)

1
 
0
 
1
преди 1 година
Няма профилна снимка
Ами, не. Не е вярно, че акциите на Apple са поевтинели със 7 на сто!

Още от САЩ
Dow Jones прибави 360 пункта, но остана на червена територия за седмицата