Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

САЩ

Пауъл: Фед преглежда сделките, извършени от щатските звена на регулатора

Изслушването на управителя на централната банка е свързано с оттеглянето на двама нейни служители в понеделник

Пауъл: Фед преглежда сделките, извършени от щатските звена на регулатора

Снимка: Matt McClain/The Washington Post/Bloomberg

Федералният резерв на САЩ проучва сделките, извършени от управителите на щатските звена на централната банка, за да се увери, че те са в съответствие с правилата на регулатора, заяви управителят на Фед Джером Пауъл, като добави, че правилата ще бъдат преразгледани и подобрени. 

Още по темата

„Също разглеждаме внимателно търговията, която е направена, за да се уверим, че тя е в съответствие с нашите правила и със закона“, посочва Пауъл по време на изслушване пред Комисията по банковите въпроси към Сената в отговор на въпрос от сенатор Рафаел Уорнок. „И дори ако изглежда, че тези сделки са били в съответствие със съществуващите правила, това само показва, че проблемът е в правилата и практиките и разкриването им трябва да бъде подобрено“, добавя Пауъл.

Двама служители на Фед, управителят на Фед в Бостън Ерик Розенгрен и гуверньорът на клона на регулатора в Далас Робърт Каплан, обявиха оттеглянето си в понеделник на фона на въпроси относно инвестиционните сделки, които са направили през 2020 г., когато Фед предприе извънредни действия в подкрепа на пазарите и икономиката на САЩ.

„За съжаление, неотдавнашният акцент върху подадените до регулаторите от мен данъчни декларации рискува да се превърне в пречка пред изпълнението на жизненоважната дейност на Федералния резерв“, казва Каплан в изявление, изпратено по имейл от Фед Далас. „Поради тази причина реших да се пенсионирам преждевременно“.

В същото време Розенгрен се нуждае от бъбречна трансплантация и иска да се погрижи за здравето си. „Стана ясно, че трябва да се опитам да облекча стреса си, за да мога да се съсредоточа върху здравословните си проблеми“, посочва Розенгрен в писмото си за напускане до Пауъл.

По статията работи: Аспарух Илиев

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (0)


Още от САЩ
Байдън: Не приемаме червените линии на Русия за Украйна