Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

САЩ

Понижението на Dow достигна до над 900 пункта

Индексът на компаниите с по-малка пазарна капитализация Russell 2000 се свива с 1,7%

Понижението на Dow достигна до над 900 пункта

Снимка: Bloomberg L.P.

Разпродажбите на Wall Street продължават да се задълбочават и с течение на борсовия ден на фона на продължаващите тревоги за разпространението на новия вариант делта на коронавируса, съобщава CNBC.

Около 15 минути преди 21 ч. българско време индексът на сините чипове Dow Jones Industrial Average изтрива 920 пункта (около 2,7%), насочвайки се към най-големия си еднодневен спад за годината. За сравнение в края на януари имаше понижение от 2%.

От своя страна широкият измерител S&P 500 се разделя с 2,1%, като индустриалният и енергийният сектор се представят най-зле. Технологичният бенчмарк Nasdaq Composite изтрива 1,4%.

Още по темата

Индексът на компаниите с по-малка пазарна капитализация Russell 2000 се свива с 1,7%, като за известно време бе на територията на корекцията, понижавайки се с 10,7% спрямо 52-седмичния си връх, достигнат на 15 март.

При американските държавни ценни книжа доходността по 10-годишните и 30-годишните облигации се свива съответно до 1,184% и 1,816%.

Броят на новите случаи на коронавирус в САЩ отново тръгна нагоре този месец, като делта вариантът се разпространява най-вече сред неваксинираните. В страната средният брой на новозаразени за денонощие е близо 30 хил. случая за последните седем дни до петък. 

Индексът на волатилността Cboe Volatility се покачи с 6 пункта до 24,8 пункта на фона на по-широката пазарна разпродажба, достигайки най-високото си равнище от май.

„Пазарът изглежда е готов да придобие по-отбранителен характер, тъй като изпитваме значително забавяне на финансовите резултати и икономическия растеж“, посочва Майк Уилсън, главният стратег на Morgan Stanley.

Силен удар понасят и авиокомпаниите. Акциите на American Airlines губят над 4% от цената си. Delta записва спад с 4,4%.

По статията работи: Елена Илиева

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (1)

0
 
1
 
1
преди 2 месеца
Няма профилна снимка
2 (статии) в 1(един ден). *** еднакви.

Още от САЩ
Щатските инвеститори се въздържаха от големи сделки в петък