IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Придобиванията подкрепиха печалбата на Nasdaq за първото тримесечие

През 2016 г. Nasdaq придоби няколко компании, включително борсата за опции International Securities Exchange

16:08 | 26.04.17 г.
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Nasdaq Inc оповести по-добра от очакваната печалба за първото тримесечие на 2017 г., която се дължи на извършените от борсовия посредник придобивания, съобщава Ройтерс.

Нетната печалба за първото тримесечие на 2017 г. на борсовия оператор се е повишила с 28% до 169 млн. долара, или с 99 цента на акция.

Изключвайки еднократните ефекти, печалбата на акция е на ниво от 1,10 долара, като това е над прогнозите на анализатори за печалба на акция от 1,06 долара.

През 2016 г. Nasdaq придоби няколко компании, включително борсата за опции International Securities Exchange.

Базираният в Ню Йорк борсов посредник също купи канадската борса за търгуване на акции CXC и новинарската компания Marketwired.

„Постигнали сме голям напредък в плановете си за развитие чрез придобивания и вървим по план, за да постигнем целта си за синергия от 60 млн. долара до края на 2017 г.“, коментира в изявление главният финансов директор на Nasdaq.

Борсите са в момент на консолидиране, тъй като компаниите се стремят към по-високи маржове на печалбата, които могат да бъдат постигнати с търговия върху по-малък брой платформи.

Приходите от пазарни услуги, най-големия бизнес на Nasdaq, са се повишили с 8,5 % до 218 млн. долара спрямо същия период на предишната година. Услугите към корпоративния сектор са достигнали 160 млн. долара, като са отбелязали увеличение от 12% на годишна база.

Общите приходи са нараснали с 9,2% до 583 млн. долара. Част от това повишение се дължи на приходите от придобиванията на стойност 50 млн. долара.

Оперативните разходи са отбелязали ръст до 335 млн. долара от 315 млн. долара на годишна база.

Компанията понижи горната граница на насоките си за коригираната оперативна печалба за 2017 г. от 1,31 млрд. долара до 1,30 млрд. долара. Долната граница остава непроменена на ниво от 1,26 млрд. долара.

Nasdaq е сред най-големите борси за акции в САЩ и поема повече първични публични предлагания от всяка друга борса.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 04:28 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

Финанси виж още