IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

САЩ подновяват работата по голям проект за офшорен парк

Vineyard Wind е част от плановете на президента Джо Байдън за ускоряване на зелената енергетика в страната

10:31 | 04.02.21 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Bloomberg LP</em></p>

Снимка: Bloomberg LP

Новата администрация в Белия дом подновява работата по изграждането на първия голям офшорен парк в САЩ, съобщи Ройтерс. Проектът е на ниво оценка на въздействието върху околната среда и беше спрян в края на декември 2020 година заради смяна на технологията, по която ще се изграждат турбините.

Сега властите ще продължат да анализират ефектите от изграждането на вятърните турбини за околната среда. Проектът Vineyard Wind е част от плановете на новия президент на САЩ да ускори развитието на възобновяемите енергийни ресурси на федерални площи.

Предишният президент на страната Доналд Тръмп нееднократно заявяваше подкрепата си за енергийния сектор на САЩ, но разрешителните за Vineyard Wind се бавеха. Една от цитираните причини е, че турбините ще окажат негативно въздействие на промишления риболов в района.

Проектът за вятърен парк край водите на САЩ е разработен съвместно от звено на испанската Iberdrola - Avangrid и датската Copenhagen Infrastructure Partners. Той ще бъде разположен на 24 километра от бреговете на Масачузетс и ще бъде с инсталирана мощност от 800 мегавата, или най-големият офшорен парк край САЩ до този момент

От компанията уточняват в прессъобщение, че през декември са избрали технологията на GE Renewable Energy за турбините. На 25 януари 2021 година са внесли искане за продължаване на оценката от страна на Бюрото по управлението на енергията в океана (BOEM). 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 07:21 | 04.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

Финанси виж още