Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

САЩ

Щатските индекси се оцветиха в зелено за четвърти пореден ден

Alphabet тласна технологичния сектор нагоре, след като надмина очакванията за печалбата си

Щатските индекси се оцветиха в зелено за четвърти пореден ден

Снимка: Michael Nagle/Bloomberg

Основните американски индекси отбелязаха четвърти пореден ръст в сряда, след като Alphabet стимулира ръстовете в технологичния сектор благодарение на силния си тримесечен отчет, предава CNBC.

Индексът на сините чипове Dow Jones Industrial Average прибави 224 пункта към стойността си до ниво от 35 629,33 пункта. Широкият измерител S&P 500 е нагоре с 0,9% до 4589,36 пункта. Технологичният показател Nasdaq Composite напредна с 0,5% до 14 417,55 пункта.

Големите технологични компании, които поведоха разпродажбите на пазара през януари, са ключови двигатели за четиридневните ръстове, тъй като инвеститорите отново насочиха вниманието си към сезона на отчетите в момент, когато технологичните компании продължават да публикуват силни тримесечни резултати и да повишават очакванията си за бъдещето.

Книжата на компанията-майка на Google Alphabet поскъпнаха с над 7,3%, след като тримесечните ѝ резултати надминаха очакванията на анализаторите. Компанията обяви по-висока от прогнозираната печалба и съобщи за сплит на акциите си с 1:20.

Производителят на чипове Advanced Micro Devices прибави 5,1% след силен отчет и очаквания. Цената на акциите на Qualcomm нарасна с 6,2% преди публикуването на тримесечния ѝ отчет след края на търговията. Книжата на Match Group поскъпнаха с 5,2%, след като компанията обяви ръст на печалбата и надмина очакванията на анализаторите.

В другите сектори цена на акциите на General Motors се понижи с 1%, след като компанията не отговори на очакванията за тримесечните си приходи, въпреки че обяви по-висока печалба от прогнозите и повиши очакванията си за 2022 г.

Книжата на PayPal поевтиняха с 24,5%, след като компанията обяви разочароващи очаквания за настоящото тримесечие заради инфлацията. Starbucks отбеляза лек спад, след като отчетът ѝ не отговори на очакванията и тя понижи прогнозите за печалбата си за фискалната 2022 г.

Сезонът на отчетите продължава и в сряда. Освен Meta Platforms и Qualcomm, AbbVie, D.R. Horton и T-Mobile трябва да публикуват резултатите си.

В макроикономически план работните места в частния сектор намаляха с 301 хил. през януари спрямо ръста от 807 хил. през декември, съобщи компанията ADP. Анкетирани от Dow Jones икономисти очакваха 200 хил. нови работни места в частния сектор да са били прибавени през януари.

На облигационните пазари доходността по 10-годишните и по 30-годишните американски държавни ценни книжа се понижи до съответно 1,77% и 2,101%.

На валутните пазари доларовият индекс, който следи представянето на щатските пари спрямо кошница от шест основни валути, е надолу с 0,41% до 95,99 пункта. Еврото поскъпна с 0,31% до 1,13 долара, а паундът е нагоре с 0,39%  до 1,357 долара. Спрямо йената щатските пари поевтиняха с 0,25% до 114,42 йени за долар.

На стоковите пазари цената на петрола цената на петрола се повиши, след като страните от ОПЕК и съюзниците им потвърдиха плановете си за увеличаване на добива с 400 хил. барела дневно за март.

Фючърсите върху международния бенчмарк Брент поскъпнаха с 0,35% до 89,47 долара за барел. Контрактите върху американския лек суров петрол WTI напреднаха с шест цента до 88,26 долара за барел.

Американските фючърси върху златото прибавиха 0,5% към стойността си до 1810,30 долара за тройунция.

По статията работи: Божидарка Чобалигова

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (0)


Още от САЩ
Байдън може скоро да обяви вдигане на част от митата върху китайския внос