IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Новите резултати на PayPal се оказаха голямо разочарование за инвеститорите

Компанията не успя да изпълни очакванията на анализаторите и даде по-слаба прогноза

12:50 | 02.02.22 г.
<p>
	<em>Снимка: Bloomberg L.P.</em></p>

Снимка: Bloomberg L.P.

Компанията за плащания PayPal Holdings прогнозира приходи и печалба за първото си тримесечие под очакванията на анализаторите, докато се подготвя за удар от действията на eBay да се откаже от разплащателните ѝ услуги. Новината доведе до 17,4% понижение на цената на акциите на PayPal, предава Ройтерс.

Оперативното споразумение на PayPal с eBay приключи и преходът на онлайн пазара към собствената му платформа за разплащания оказва влияние върху обема на трансакциите.

Очаква се преходът на eBay да окаже натиск от 600 млн. долара върху приходите за първата половина на годината, обяви главният изпълнителен директор Дан Шулман пред анализатори.

„През втората половина на годината очаквам с нетърпение да можем да спрем да се адаптираме спрямо eBay и да оставим на силата на нашите основни резултати да говорят сами за себе си“, коментира Шулман.

След като прекара повече от две десетилетия под шапката на eBay, PayPal беше отделена през 2015 г.

“PayPal не успя да изпълни очакванията за печалбата, а прогнозата им също разочарова – това е двоен удар“, коментира Джеф Томасуло, главен изпълнителен директор на Vespula Capital Management.

Очаква се растежът на приходите да се забави още повече през настоящото тримесечие. PayPal прогнозира 6% ръст, което е значително под прогнозата на анализаторите за 11,7% по данни на Refinitiv.

PayPal е обработила разплащания за 340 млрд. долара през тримесечието, или с 23% повече спрямо година по-рано, докато услугата ѝ Venmo е обработила плащания за 61 млрд. долара.

Базираната в Калифорния компания е добавила 9,8 млн. нетни нови акаунти през последния отчетен период, включително 3,2 млн. профила от придобиването на Paidy – японска фирма, която закупи през септември.

В резултат на това общите приходи са се увеличили с 13% до 6,9 млрд. долара през четвъртото тримесечие на годишна база при 1,11 долара печалба на акция. И двата показателя се разминаха значително с прогнозите.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 08:41 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Софтуер виж още

Коментари

Финанси виж още