IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Технологичният сектор повиши щатските индекси

Ръстът сложи край на четиридневната серия от понижения на американските борси

23:40 | 27.06.11 г.
<p>
	<em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Снимка: Ройтерс

Щатските индекси прекратиха четиридневната си серия от понижения и отбелязаха повишения в понеделник, подкрепени от надеждите, че европейските банки ще помогнат да се постигне споразумение за дълговете на Гърция, и от подем в технологичния сектор.

Dow Jones Industrial Average постигна ръст от 0,9% до 12 043,56 пункта, воден от повишение на цената на акциите на Microsoft Corp. с 3,7% и с 3,1% при Bank of America Corp.

S&P 500 нарасна също с 0,9% до 1280,10 пункта, като акциите от технологичния сектор, начело с Amazon.com, водеха повишенията сред всички 10 сектора.

Nasdaq Composite се повиши с 1,3% до 2688,28 пункта.

Очаквайте волатилни пазари тази седмица, коментира пред CNN Money Рич Илчизин, пазарен стратег в Lind-Waldock.

“Това е последната седмица на месеца и имаме голям празник през уикенда. Всъщност очаквам големите трейдъри да облекчат товарите си и да намалят риска донякъде вероятно до сряда“, казва той.

Последните три месеца са трудни и променливи за Wall Street. Dow падна с 3% от 3 март, докато по-широкият S&P 500 загуби 4,3%.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 12:00 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

Финанси виж още