IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Тръмп заговори за смяна на Тилърсън

Президентът на САЩ иска еднолично да определя външната политика на страната

17:55 | 03.11.17 г.
<p>
	Рекс Тилърсън. <em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Рекс Тилърсън. Снимка: Архив Ройтерс

Президентът на САЩ Доналд Тръмп коментира днес, че не е сигурен дали държавният секретар Рекс Тилърсън ще остане на поста си до края на мандата на държавния глава, предава Ройтерс.

В интервю за Fox News Тръмп атакува отдела под ръководството на Тилърсън като посочи, че само той определя външната политика на САЩ.

Това, което има значение, съм аз“, коментира Тръмп. "Аз съм единственият, който има значение, защото, когато става въпрос за това, това ще бъде политиката", посочи той.

На въпрос дали планира да остави Тилърсън на поста му до края на мандата си Тръмп отговаря: „Е, ще видим. Не знам“.

Тръмп и Тилърсън се отправят на 1-дневна обиколка из Азия.

Напрежението между двамата възникна в последния месец заради публикации, че Тилърсън е нарекъл Тръмп „слабоумен“ и е обмислял вариант да подаде оставка през лятото.

Тилърсън опроверга публикациите на необичайна за него пресконференция. Той подчерта, че няма никакви намерения да напуска. Тръмп по-късно посочи, че двамата имат добри отношения, но разкритикува Тилърсън, че е „слаб“.

Държавният департамент на Тилърсън е в противоречие с Белия дом по отношение на различни глобални проблеми, включително нарастващото напрежение заради програмата за ядрени оръжия на Северна Корея. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 21:20 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

Финанси виж още