IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Увеличение на митата с 10% ще струва 1000 долара на американския потребител

Според проучване на JPMorgan това ще заличи придобивките от данъчните намаления

20:49 | 21.08.19 г.
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Ново увеличение на митата за китайски стоки, каквото планира президентът на САЩ Доналд Тръмп от средата на декември, може да струва най-малко 1000 долара годишно на американския потребител и да заличи придобивките от данъчните намаления от 2017 година. Това сочи проучване на JPMorgan, цитирано от Франс прес и БТА.

Цената на митата за бюджета на американските домакинства ще се увеличи от около 600 долара годишно до 1000 долара, ако бъде приложено увеличение от 10 процента за китайски внос на стойност 300 милиарда долара.

Тръмп и неговите съветници отхвърлят всякакъв отрицателен ефект на митата за потребителя.

Ако администрацията на Тръмп реши да наложи мита от 25 процента, това ще струва 1500 долара годишно на всяко домакинство, е посочено в проучването. Това ще заличи по-голямата част от печалбата за американските домакинства от данъчните намаления през 2017 година или около 1300 долара годишно, изчислява банката.

От това може да последва непосредствено отражение върху разходите за неосновни стоки и услуги, тъй като домакинствата ще станат по-пестеливи, предупреждава банката в проучването.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 12:04 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

Финанси виж още