IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Wall Street приключи сесията с оптимизъм часове преди срещата между Доналд Тръмп и Лю Хъ

Паундът поскъпна с над 2%, след като Борис Джонсън и ирландският премиер намекнаха за евентуална сделка по отношение на Brexit

23:01 | 10.10.19 г.
Автор - снимка
Създател
<p>
	<em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Снимка: Ройтерс

Основните индекси на Нюйоркската фондова борса завършиха днешната сесия на зелена територия в очакване на предстоящата среща между американския президент Доналд Тръмп и китайския вицепремиер Лю Хъ, след като търговските преговори между САЩ и Китай бяха подновени по-рано днес, съобщава CNBC. 

В своето редовно съобщение в Twitter американският президент Доналд Тръмп написа: „Днес е голям ден за преговори с Китай. ТЕ искат да постигнат сделка, но дали искам и аз? Утре ще се срещна с китайския вицепремиер в Белия дом“.

New York Times съобщи в сряда вечерта, че администрацията на президента на САЩ Доналд Тръмп е готова да предостави лицензи, които биха позволили на американските фирми да работят с Huawei. По-рано тази година Белият дом забрани продажбите към китайския телекомуникационен гигант, позовавайки се на рискове за националната сигурност. Впоследствие влизането в сила на забраната беше отложено, за да се позволи на американските фирми да изпълнят своите договорености.

Бенчмакрът на сините чипове Dow Jones Industrial Average напредна със 144,29 пункта, или с 0,55%, до ниво от 26 490,30 пункта.

Широкият измерител S&P 500 прибави 0,57% към стойността си, като се покачи до равнище от 2936,18 пункта.

Технологичният показател Nasdaq Composite отчете ръст от 41,68 пункта, или 0,53%, до 7945,42 пункта.

Интересна е ситуацията на валутните пазари, където паундът поскъпна спрямо долара с 2,07 на сто до 1,246 долара за паунд, след като стана ясно, че британският премиер Борис Джонсън и ирландският му колега Лио Варадкар са се обединили около мнението, че виждат път към възможно споразумение за Brexit.

Двамата ще обмислят допълнително обсъденото на срещата, а техни официални представители ще продължат да разискват въпроса.

На облигационните пазари доходността по 10-годишните и 30-годишните американски държавни облигации се покачи съответно до 1,659% и 2,152%.

При валутната търговия доларовият индекс записа спад от 0,43% до 98,69 пункта.

На петролните пазари цената на бенчмарка Брент се повиши с 90 цента до 59,21 долара за барел, докато фючърсите върху американския WTI поскъпнаха с 1,8% до 53,55 долара за барел. Покачването на цените на петролните пазари до голяма степен се дължи на сигналите от страна на Организацията на страните износителки на петрол (ОПЕК), свързани с договореното още през миналата година поетапно съкращение на добива на петрол с цел балансиране на пазара.

Генералният секретар на ОПЕК Мохамед Баркиндо заяви, че по време на срещата на ОПЕК+ (ОПЕК и нейните съюзници – бел.ред.) през декември ще бъде решено какъв ще бъде пътя на групата към устойчив стабилитет за 2020 г.

При търговията с ценни метали цената на златото се понижи с 0,91 на сто до 1499 долара за тройунция.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 10:02 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

Финанси виж още