Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

САЩ

Wall Street започва сесията с ръстове и надежди за спад в заразените с COVID-19*

Някои инвеститори смятат, че ефектът на блокадите заради коронавируса ще стане напълно ясен едва през второто тримесечие на годината

Wall Street започва сесията с ръстове и надежди за спад в заразените с COVID-19*

Снимка: Bloomberg

Основните индекси на Нюйоркската фондова борса започват сесията в сряда на зелена територия на фона на надеждата, че броят на заразените с коронавирус започва да намалява, информира CNBC.

Индексът на сините чипове Dow Jones Industrial Average се повишава  със 169,44 пункта, или с 0,77%, до ниво от 22 832,38 пункта. Широкият измерител S&P 500  нараства с 21,20 пункта, или 0,81%, до ниво от 2681,08 пункта, докато технологичният показател Nasdaq Composite регистрира ръст от 0,66%, или 51,81 пункта, до ниво от 7939,54 пункта.

Антъни Фаучи, директор на Националния институт по алергии и инфекциозни болести, каза през Fox News в сряда, че свързаната с коронавируса смъртност в САЩ сега е по-ниска, отколкото първоначално, но отбелязва, че след тази седмица се очаква пикът на болестта. Той добави, че усилията за противодействие на вируса трябва да се повишат.

Още по темата

„Инвеститорите могат да започнат да намаляват предположенията си за това колко дълго ще продължи тази рецесия и дори тя да е много дълбока, ако продължителността й може да бъде съкратена и определена с по-голяма яснота, това би довело до повишаване на стойностите на фондовата борса", каза Джим Полсен, главен инвестиционен стратег в Leuthold Group.

Акциите на Carnival, Norwegian Cruise Line и Royal Caribbean поскъпват с около 2,5%. Книжата на MGM Resorts и Wynn Resorts се търгуват по-високо съответно с 2,7% и  2,8%. Акциите на  American Airlines поскъпват с 3,8%, а тези на United и Delta отчитат повишение в цените си съответно с 0,5% и 1,9%.

Въпреки това, някои инвеститори смятат, че блокадите заради коронавируса вероятно ще окажат значително влияние върху икономиката след второто тримесечие на годината. Сега основните борсови индекси отчитат повишение с около 20% от най-ниските си нива, достигнати на 23-и март.

На облигационните пазари доходността по 10-годишните и 30-годишните американски държавни ценни книжа е съответно до 0,745 и 1,338%.

При валутната търговия доларовият индекс, който измерва силата на американските пари спрямо кошница от шест конкурентни валути, се намира на ниво от 100,01 пункта.

Еврото се разменя със спад от 0,08% на ниво от 1,088 долара за евро.

На петролните пазари цената на международния бенчмарк Брент се повишава с 0,42 долара до 32,29 долара за барел. В същото време фючърсите върху американския лек суров петрол WTI  отчитат повишение от 1,17 долара до ниво от 24,80 долара за барел.

Цената на златото бележи ръст от 0,26% до ниво от 1688,10 долара за тройунция.

*Информацията е актуална към 17:20 ч.

По статията работиха: Радостина Ивчева, редактор Елена Илиева

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (0)


Още от САЩ
Кадър на деня за 29-и май