IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Walmart предупреди Тръмп, че ще повиши цените си заради митата

Най-голямата търговска верига в света посочва, че митата ще се отразят на цените на всичко от храни до напитки и стоки за лична хигиена

12:27 | 21.09.18 г. 3
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Американската търговска верига Walmart е предупредила, че може да повиши цените на стоките си, ако администрацията на САЩ наложи още мита върху китайския внос. Това се посочва в писмо, което компанията е изпратила преди две седмици до постоянния търговски представител на САЩ Робърт Лайтхайзър и до което агенция Ройтерс е получила достъп, съобщава БТА.

Само преди дни президентът на САЩ Доналд Тръмп наложи мита върху китайски вносни стоки на стойност 200 милиарда долара.

Walmart, най-голямата търговска верига в света, посочва в писмото си, че митата ще се отразят на цените на всичко от храни до напитки и стоки за лична хигиена.

Walmart потвърди пред Ройтерс, че е изпратила писмото и призова в изявление двете страни да намерят решение.

По-рано тази седмица Тръмп изостри търговския конфликт с Китай като наложи 10-процентови мита на китайски внос за 200 милиарда долара, включително потребителски продукти като куфари и чанти за пътуване, матраци, каски, газови грилове.

Като най-голямата търговска верига в САЩ и голям купувач на американски промишлени стоки ние сме изключително загрижени за последиците от митата върху нашия бизнес, нашите клиенти, нашите доставчици и американската икономика като цяло, посочва Walmart в писмото до Лайтхайзър.

В списъка от свои продукти, които могат да бъдат засегнати от митата, Walmart посочва газови грилове, велосипеди, коледни лампички. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 07:41 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

3
rate up comment 5 rate down comment 2
stefanstefanov
преди 5 години
Въпроса е! До кога ще я кара така!?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 14 rate down comment 1
nkavrakov1982
преди 5 години
На кое викаш браво? Че това което си купувал до вчера на по ниска цена, вече ще го купуваш на по висока ли?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 5 rate down comment 15
sdar
преди 5 години
Добре е, че walmart подкрепят икономическата политика на щатите. Нужно е да се постигне поне 2% инфлация и подобно вдигане на цените би помогнало за постигане на проинфлационните цели на щатите. Браво и на Тръмп, с малка промяна на митата успя да постигне заветните инфлационни цели, които ФЕД се опитва да постигне вече цяло десетилетие с улеснения за количеството на парите, ето че има и по-лесни начини. Браво.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още