IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Акаунтите на Зукърбърг в Twitter и Pinterest са възстановени

През уикенда и двата профила станаха обект на хакерска атака

19:41 | 07.06.16 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p style="text-align: justify;">
	<em>Снимка: архив, Ройтерс</em></p>

Снимка: архив, Ройтерс

Акаунтите на главния изпълнителен директор на Facebook Марк Зукърбърг в Twitter и Pinterest са били възстановени, след като станаха обект на хакерска атака. Това разкри един от говорителите на Facebook в понеделник в отговор на въпрос за слуховете, че профилите на Зукърбърг са били хакнати, предава Ройтерс.

Акаунтите на Зукърбърг в Twitter и Pinteres бяха компрометирани през уикенда, обяви първо технологичният новинарски уебсайт Venture Beat.

След външната намеса на профилите му е добавена защита, като са използвани „най-добрите практики“ за това, посочва говорителят на Facebook. По думите му не е имало пробив в акаунта или системите на Facebook.

Зукърбърг е използвал последно акаунта си в Twitter @finkd през януари 2012 г. В неделя обаче се появи туит, гласящ: „Хей, @finkd Вие бяхте в LinkedIn Database с паролата «dadada”! Директно съобщение за доказателство“, показва скрийншот, публикуван в Twitter от Бен Хол, основател на Katacoda, платформа за интерактивно учене за софтуерни разработчици.

Туитът се е появил, за да поиска от Зукърбърг да се свърже с изпратилия го, който твърди, че е получил достъп до неговия акаунт.

Същевременно на профила на Зукърбърг в Pinterest се появи текст: „Хакнато от OurMine Team”, показва скрийншот, публикуван от VentureBeat.

Pinterest не е отговорила веднага на запитването за коментар по темата.  

От публикациите на хакерите става ясно, че те може да са използвали паролата на Зукърбърг от LinkedIn. През май LinkedIn обяви, че хакерската атака, на която стана жертва през 2012 г., може би е засегнала много повече потребители, отколкото се очакваше.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 20:47 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Социални мрежи виж още

Коментари

Финанси виж още