Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Социални мрежи

Американските власти обмислят по-голям надзор на Зукърбърг

Той може да е отговорен за проблемите с опазването на личните данни на потребителите, твърди Американската търговска комисия

Американските власти обмислят по-голям надзор на Зукърбърг

Снимка: Архив Ройтерс

Американската търговска комисия (FTC) обмисля според медийна публикация да сложи главния изпълнителен директор на Facebook Марк Зукърбърг лично под един вид надзор заради проблемите с неприкосновеността на личните данни.

Както съобщава Washington Post в петък, дискусиите между FTC и Facebook са стигнали до извода, че самият Зукърбърг, а не само неговата компания, може да бъдат държани за отговорни за грешките при обработката на потребителски данни.

Изданието се позовава на двама души с познания за разговорите. Те поясняват, че един евентуален надзорен орган за Зукърбърг може да изпрати послание до другите интернет компании, че техните шефове могат да бъдат държани лично отговорни за неправилно боравене с потребителските данни.

Още по темата
Нито FTC, нито Facebook са коментирали материала. Агенцията стартира дело срещу Facebook през миналата година, в резултат на скандала с Cambridge Analytica. Компанията е преглеждала данни на до 87 млн. потребители без тяхното знание. Комисията разследва дали Facebook е нарушил споразумение от 2011 г., което компанията тогава сключи заради недостатъчно добра защита на данните.

По статията работиха: Екип на Bloomberg TV Bulgaria , редактор Елена Кирилова

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (5)

0
 
0
 
5
Pyramid до: Pyramid
преди 1 месец
„ИМЕ”. Да се чете , също, и „фамилия”'
0
 
1
 
4
преди 1 месец
И, да напомня: Наш Марко е ЦУКЕРБЕРГ. Другото са нагло-с-каско-н'ски извращения. Дори едно уме не могат да произнесат, егати катилите.
0
 
8
 
3
red6 до: Whitestar
преди 1 месец
Няма профилна снимка
Няма безплатна услуга. Ако услугата е безплатна, ти не си клиента, ти си продукта.
5
 
6
 
2
преди 1 месец
Няма профилна снимка
Ми не стига, че е безплатна тази платформа ами и претенции!! Не е ли по-правилно да се откажеш, ако безплатната услуга не ти изнася?!
3
 
2
 
1
преди 1 месец

Още от Социални мрежи
Социалните мрежи се сблъскаха с критика заради реклами на тютюневи продукти