IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Бивш служител на Snapchat обвинява компанията в подвеждане на инвеститорите

Мъжът, който преди това е работил във Facebook, твърди, че е бил подложен на натиск да разкрие конфиденциална информация

11:37 | 05.01.17 г.
<p>
	<em>Снимка:&nbsp;picjumbo.com</em></p>

Снимка: picjumbo.com

Бивш служител на Snap - компанията майка на приложението за споделяне на снимки и видео Snapchat, я обвини в съда, че е подвела инвеститорите и търговските си партньори, за да насърчи своето първично публично предлагане, съобщава Hollywood Reporter, позовавайки се на съдебен документ.

В иск, подаден вчера в Калифорнийския съд от Антъни Помплиано, който по-рано е работил и във Facebook, се посочва, че той е бил уволнен за разкриване на конфиденциална информация, предава Ройтерс, позовавайки се на написаното от списанието.

Snap отрича обвиненията.

Говорителката на компанията е заявила пред Ройтерс, че фирмата е разгледала обвинението, както и че то е отправено от бивш служител.

Въпросният служител, който е ръководил екипа, отговарящ за растежа, по време на трите си седмици в компанията твърди, че е научил за проблема и е призовал директорите да го поправят. Помплиано посочва, че е бил подложен на натиск да разкрие конфиденциална и защитена информация за Facebook, допълва списанието.

Snapchat подаде документи за първично публично предлагане през ноември и е една стъпка по-близо до най-големия борсов дебют в САЩ от 2014 г. насам. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 10:20 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Социални мрежи виж още

Коментари

Финанси виж още