Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Социални мрежи

ЕК разкри какво правят Big Tech за борба с дезинформацията

Facebook твърди, че от май до днес 5 млн. души са се вслушали в съветите ѝ да се ваксинират

ЕК разкри какво правят Big Tech за борба с дезинформацията

Снимка: Nina Riggio/Bloomberg

Европейската комисия представи днес данни от докладите на големите онлайн платформи за действията им срещу дезинформацията, свързана с пандемията.

Facebook съобщава, че от май досега 5 милиона души по света са послушали съветите на социалната мрежа да се ваксинират. Twitter е въвел възможности потребителите да различават по-лесно съобщения с подвеждащи твърдения за пандемията, пише БТА.

Още по темата

От TikTok отчитат взаимодействие с италианското правителство за насърчаване на ваксинацията сред младите хора, както и десетократно нарастване на броя на съобщенията от потребители за дезинформиращо видео онлайн.

От Microsoft са настроили търсачката си Bing да показва данни за напредъка на ваксинацията по света, когато се търси информация за пандемията. Google е направил така, че търсачката да показва списък на одобрените на световно и европейско равнище ваксини, и предстои да съобщава къде е най-близкото място, на което потребителят може да отиде, за да му бъде поставена ваксина.

Европейската комисия отблязва, че оценката за ползите от борбата с дезинформацията за пандемията все още не е готова. За целта комисията уточнява, че се нуждае от по-подборни данни от платформите.

По статията работиха: Екип на Investor.bg , редактор Елена Кирилова

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (0)


Още от Социални мрежи
Може да получиш биткойни, ако ползваш Twitter