IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Meta разширява поддръжката на NFT в Instagram до 100 държави

Все още обаче тази поддръжка не е достигнала Европа

08:52 | 05.08.22 г.
Автор - снимка
Създател
<p>
	<em>Снимка: Instagram</em></p>

Снимка: Instagram

Главният изпълнителен директор на Meta Марк Зукърбърг обяви днес, че компанията започва международно разширяване на поддръжката на NFT в Instagram. Разширяването следва първоначалното тестово стартиране на NFT в социалната мрежа през май. С това разширяване потребителите и фирмите в повече от 100 държави в Африка, Азиатско-тихоокеанския регион, Близкия изток и Северна и Южна Америка вече ще могат да споделят своите NFT в Instagram. Преди разширяването поддръжката беше достъпна само за избрани създатели в Съединените щати.

Компанията също така обяви, че Coinbase Wallet и Dapper Wallet вече се приемат като съвместими за използване портфейли на трети страни. Instagram също така разширява поддържаните от нея блокчейн вериги, като включва Flow.

Функционалността за NFT на Instagram позволява на потребителите да свързват цифров портфейл, да споделят NFT и автоматично да маркират както създателя, така и колекционера за приписване на авторството. Ръководителят на Instagram Адам Мосери заяви във видеоклип през май при представянето на тестовата версия, че малка група потребители в САЩ ще имат възможност да показват NFT в своя фийд (новинарско поле), истории и в съобщения. Данните за NFT се показват по подобен начин на маркираните профили и продукти и са наречени „цифрови колекционерски предмети". Щракването върху тага ще покаже подробности като името на създателя и собственика.

Първоначално ще се поддържат NFT на база на блокчейн на етер и полигон, а солана и флоу ще се появят скоро, твърди говорителят на Meta Кристин Пай.

Мосери подчертава, че поддръжката на NFT в Instagram може да помогне за представянето на технологията на по-широк кръг от хора. Instagram не е първата платформа, която прави това: през януари Twitter въведе NFT в платформата като профилни снимки с форма на шестоъгълник. Иконата в ъгъла на публикациите на NFT в Instagram също се появява като шестоъгълник. Въпреки че компаниите и известните личности бързо се впуснаха в сектора и някои скорошни продажби доведоха до временни скокове на активността, в материал на The Wall Street Journal от миналата седмица се казва, че продажбите са се понижили след пика през септември миналата година.

За да публикувате цифров колекционерски предмет в Instagram, трябва да свържете цифровия си портфейл с Instagram. Към днешна дата Instagram поддържа връзки с портфейли на трети страни, включително Rainbow, MetaMask, Trust Wallet, Coinbase Wallet и Dapper Wallet. Поддържаните блокчейн вериги включват етер, полигон и флоу. Социалната мрежа отбелязва, че няма такси, свързани с публикуването или споделянето на цифров колекционерски предмет в Instagram.

По-рано тази година Зукърбърг заяви, че Meta ще работи върху NFT с добавена реалност или 3D NFT, които можете да пренесете в Instagram Stories с помощта на Spark AR, която е софтуерната платформа за AR на компанията. Сега компанията разкри, че започва да позволява на хората да показват и споделят своите цифрови колекционерски предмети като AR стикери в Instagram Stories. 

Разширяването на обхвата на Instagram се случва само няколко седмици, след като Meta започна да тества NFT с избрани създатели във Facebook. Тогава компанията заяви, че засега няма да предлага възможност за превръщане на дигиталните колекционерски публикации в реклами.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 22:59 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Социални мрежи виж още

Коментари

Финанси виж още