Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Социални мрежи

Twitter ще маркира подвеждащи за коронавируса туитове

Потребителите ще имат възможност да получат повече информация

Twitter ще маркира подвеждащи за коронавируса туитове

Снимка:

Американската платформа за кратки съобщения Twitter Inc. възнамерява да маркира някои дезинформации, свързани с Covid-19, които смята за объркващи или подвеждащи. Това увеличава вероятността повече туитове да бъдат маркирани или свалени.

Още по темата


По-рано Twitter обяви, че ще премахне информации за коронавируса, представляващи пряка заплаха за безопасността на потребителите. Новото маркиране ще се прилага за туитове, които са „по-малко тежки“, но "където хората все още могат да бъдат объркани или подведени", заяви компанията в публикация в блога си.

На туитовете може да бъде прикачен етикет, който гласи, че „част или цялото съдържание, споделено в този туит, противоречи на указанията на експертите по обществено здраве за Covid-19“. Потребителите ще имат възможност да кликнат за повече информация.Twitter, подобно на Facebook Inc., се опитва да ограничи разпространението на неверни данни и подвеждащи материали за вируса. И двете компании разчитат на органите на общественото здравеопазване, за да определят кога съдържанието може да бъде подвеждащо. 

По статията работиха: Бойчо Попов, редактор Миглена Иванова

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (0)


Още от Социални мрежи
Китайската видео услуга TikTok се мести в чужбина?