IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Twitter vs. Турция: Дигитален преврат

Властите в югоизточната ни съседка и Twitter са започнали преговори за разрешаването на ситуацията, от която страдат най-вече потребителите

15:12 | 22.03.14 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
Twitter vs. Турция: Дигитален преврат

Дигитален преврат – така потребителите на Twitter в Турция определиха решението на премиера Реджеп Ердоган да спре достъпа им до социалната мрежа. Президентът Абдуллах Гюл се противопостави на този ход, а анализаторите не виждат смисъл и логика в действията на управляващите.

Министърът на индустрията на Турция Фикри Исък обяви, че са започнали преговори с представители нa социалната мрежа за микро съобщения. Анкара е обявила готовност да премахне ограничението нa сайта, в случай че базираната в Сан Франциско компания назначи специален представител в Турция и се съгласи да блокира определени публикации по молба на съдилища в страната.

От социалната мрежа отговориха официално, че стоят зад своите потребители в югоизточната ни съседка. Говорител на компанията потвърди, че са в ход преговори с турските власти.

Потребителите на Тwitter в Турция започнаха да сравняват страната с Иран и Северна Корея, като не малка част от тях призоваха за нови масови протести в страната.

От Белия дом също изразиха смущението си от решението на Ердоган. Говорителят Джей Карни обяви, че САЩ се противопоставят на това турските граждани да получават рестрикции на достъпа до информация.

Oще по темата вижте в материала на Bulgaria On Air.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 13:29 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Социални мрежи виж още

Коментари

Финанси виж още