IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Android версията на Clubhouse ще се появи след "няколко месеца"

Съоснователят на социалната мрежа Пол Дейвидсън уточни, че процесът е по-бавен

21:40 | 23.03.21 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Bloomberg LP</em></p>

Снимка: Bloomberg LP

Новата социална мрежа Clubhouse разкри, че дългоочакваната ѝ версия за Android ще се появи след „няколко месеца“, пише TechCrunch.

Новината беше обявена от съоснователя на Clubhouse Пол Дейвидсън, който заяви, че компанията работи „много сериозно“ по насочването към мобилната операционна система Android, но все пак социалната мрежа се нуждае от още време.

През февруари Clubhouse нае разработчик на софтуер за Android, а сега се очаква услугата да стане налична в края на пролетта или началото на лятото на 2021 г. В момента тя се предлага само за устройства с мобилната операционна система iOS, разработена от Apple.

В края на януари Clubhouse посочи в блога си, че “скоро“ ще започне работа по версията за Android, но не се ангажира със срок, в който тя ще бъде налична за потребителите. Вместо това изявленията на компанията по темата често включваха споменаването колко е важно социалната мрежа да предложи поддръжка и за потребителите на Android, а услугата ѝ да стане по-достъпна за широката аудитория.

Междувременно най-големият конкурент на Clubhouse – Twitter Spaces, се възползва от забавянето и се насочи бързо към потребителите на Android.

От своя страна, Дейвидсън твърди, че този ход изисква по-внимателна работа с по-бавен темп за Clubhouse, тъй като приложението ще стане отворено за много повече хора.

Липсата на Android версия вече доведе до някои главоболия за компанията. Редица разработчици за тази операционна система се възползваха от липсата на пазара, и прокараха свои „Ръководства за Clubhouse”, които умишлено целяха да объркат потребителите на Android, търсещи Clubhouse, като използват същата иконка за приложението. Google очевидно не си прави труда да премахва от PlayStore съдържание с ниска стойност или такова, извършващо други нарушения.

Наскоро киберпрестъпници също се възползваха от ситуацията. Те създадоха фалшиви версии на Clubhouse, които водеха до добре изработено копие на уебсайта на услугата, а целта им беше да измамят потребителите да свалят зловреден софтуер. Едно от тези приложения разпространява софтуера BlackRock, който краде данните за влизане в над 450 услуги, включително Facebook, Twitter и Amazon.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 23:49 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Софтуер виж още

Коментари

Финанси виж още