Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Софтуер

Франция пусна гласов асистент в помощ на пациентите с коронавирус

Новата услуга носи името "AlloCovid" и използва изкуствен интелект

Франция пусна гласов асистент в помощ на пациентите с коронавирус

Снимка: Getty Images

Френски екип пусна гласов асистент, който може да помогне на обаждащите се, които страдат от потенциални симптоми на коронавирус, и да ги насочва към услугите за спешна помощ или към личните им лекари, като за целта използва изкуствен интелект, предава Ройтерс.

Всеки във Франция вече може да се обади на услугата „AlloCovid”, разработена от Френския институт за изследвания Inserm, Университета на Париж и френската жп компания SNCF, обяви групата.

На линията женски глас поздравява потребителите с: „Добър ден, аз съм вашият виртуален асистент AllоCovid… Готови ли сте да започнем с въпросника“.

Още по темата

Хората получават въпроси за пощенския си код, но не и за името си. В зависимост от симптомите и състоянието, което описват, те биват насочвани към точните професионалисти.

Разработчиците се надяват, че гласовият асистент, който е по-достъпен за възрастни хора, предпочитащи телефоните пред мобилните телефони, ще помогне на властите да засичат новите заразени, след като тоталната блокада във Франция бъде вдигната на 11 май.

Системата може да обслужва по 1000 обаждания по едно и също време. Информацията на обаждащите се се изпраща анонимно до здравните власти и се съхранява седем дни, преди да бъде изтрита.

„Доколкото знаем, това е първият път, в който изкуствен интелект се използва, за да служи на общественото здраве“, коментира пред вестник Le Monde професор Хавие Ювен, който ръководи проекта.

 „AlloCovid” е отделен от мобилното приложение „StopCovid”, което правителството възнамерява да пусне.

По статията работиха: Елена Кирилова, редактор Бойчо Попов

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (0)


Още от Софтуер
Cisco зададе слаба прогноза за приходите, намекваща за рецесия