IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Google Glass вече може да измерва нивата на стрес

Ново приложение има за цел да помага на потребителите да се успокоят в точния момент

11:45 | 08.09.14 г.
<p>
	<em>Снимка: архив Ройтерс</em></p>

Снимка: архив Ройтерс

Екипи от Технологичния институт в Джорджия и Масачузетския технологичен институт са разработили приложение на Android, наречено BioGlass, което се използва с Google Glass, а целта му е да покаже на потребителя какво е нивото му на стрес, пише Engadget.

Софтуерът следи сърдечните и дихателните показатели, като проверява дори и малките изменения. Това се случва чрез акселерометър, жироскоп и предна камера в Google Glass.

На теория единственото, което трябва да направи потребителят, е да носи устройството, за да разбере кога настъпва моментът, в който е време да се опита да се успокои.

В сегашния си вид софтуерът единствено записва данните, но бъдещите му версии ще правят много повече.

Приложението дава инструкции за намаляване на стреса чрез дихателни упражнения и дори чрез успокояващи песни, които потребителят да слуша в момент, в който се нуждае наистина от тях.

Най-голямото предизвикателство пред новото приложение е получаването на точните данни, когато потребителят се движи.

BioGlass в момента изисква стоене на едно място, но надеждите са, че в крайна сметка софтуерът ще започне да предупреждава потребителя дори в моменти, в които той е изключително активен.

Ако всичко се случва по правилния начин, човек винаги ще знае кога е време да се отпусне и по този начин да си спести куп здравословни проблеми. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 22:06 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Софтуер виж още

Коментари

Финанси виж още