IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

И Spotify тества свои Stories

Приложението за музикален стрийминг може да улесни препоръките на музика

09:51 | 07.12.20 г.
<p>
	<em>Снимка:&nbsp;Gabby Jones/Bloomberg</em></p>

Снимка: Gabby Jones/Bloomberg

Музикалното стрийминг приложение Spotify тества истории (Stories), подобни на тези в Snapchat, пише Mashable.

Новата функция е започнала да се появява наскоро в приложенията на част от потребителите. Така, когато търсите определени термини, като „Christmas Hits”, и изберете някоя плейлиста, ще получите опцията „Tap to see the story”, която ще ви отведе към няколко кратки видеа с известни личности, говорещи за любимите си коледни песни например.

Не всеки може да види функцията, но според тези, които имат достъп до нея, тя е директно копие на Stories – историите, които са добре познати от Snapchat и Instagram. Компанията е предложила опция за сигнализиране за нередности в историите чрез кликване на трите точки в долната част на екрана.

Mashable не е открила истории за други плейлисти освен за Christmas Hits.

Stories е функция, която се прокрадна в почти всички социални мрежи през последните няколко години. Наскоро Twitter пусна Fleets – същата функция, но с различно име.

В Spotify историите са малко по-странни според Mashable. Приложението за музикален стрийминг има социален елемент, като се има предвид споделянето на публични плейлисти и възможността профилът ви да бъде следван от приятели, но услугата е преди всичко за слушане на музика, ето защо може да е излишна тук.

Според The Next Web тази опция може да помага на потребителите да получават препоръки за песни директно, вместо чрез видео съобщения от изпълнителите.

Все още не е ясно кога Spotify планира да пусне официално функцията за всички потребители.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 22:30 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Софтуер виж още

Коментари

Финанси виж още