IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Индийската Wipro сключи сделка за 1,5 млрд. долара

Споразумението за предоставяне на дигитални услуги е с американската Alight Solutions

14:45 | 02.09.18 г.
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Индийският износител на софтуерни услуги Wipro е спечелил най-големия договор в историята си на стойност 1,5 млрд. долара, сключен с щатската Alight Solutions с предмет предоставяне на дигитални услуги, съобщи компанията в неделя, цитирана от Ройтерс.

Wipro, която е една от най-големите индийски IT компании, заяви, че ще получи приходи за 1,5-1,6 млрд. долара през периода на сделката, която включва услуги в сферата на здравната грижа, човешките ресурси и финансите за базираната в Илинойс Alight Solutions.

През юли компанията от Бенгалуру заяви, че ще купи дейността на Alight Solutions в Индия за 117 млн. долара в кеш. Очаква се сделката да бъде завършена в края на септември.

Акциите на IT компанията удариха седеммесечен връх в петък, поскъпвайки с 2,53% до 306,5 рупии.

Wipro по-рано заяви, че очаква приходите от ключовия си бизнес за IT услуги за тримесечието, приключващо през септември, да бъдат в диапазона от 2,01 млрд. до 2,05 млрд. долара.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 15:47 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Софтуер виж още

Коментари

Финанси виж още