IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Pinterest търси експанзия на развиващите се пазари с Lite приложението си

Това е поредната технологична фирма, предлагаща по-лек мобилен софтуер

14:35 | 10.10.19 г.
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Pinterest се превърна в поредната технологична компания, която предлага по-лека (Lite) версия на мобилното си приложение, за да отговори на нуждите на потребителите на развиващите се пазари, пише TechCrunch.

Pinterest Lite е пуснато в понеделник и благодарение на него потребителите ще могат да се възползват от по-бързо сваляне и от по-малко необходима памет за самото приложение на устройството, обяви компанията.

Преди това Pinterest предлагаше такова приложение в Google Play, но то беше изтеглено преди година, сочат данни на App Annie.

Това е проект, по който се работи от известно време, породен от осъзнаването от страна на компанията, че мобилното преживяване на потребителите ѝ е било „ужасно“ и е бил нужен ъпдейт.

През юли 2017 г. Pinterest формира екип, който да пренапише мобилното приложение от нулата. По думите на платформата промените ще позволят на хората да имат по-добро преживяване дори и на места с по-слаб интернет или с по-ограничени планове за данни.

По-лекото приложение е достъпно за потребителите на Android в Перу, Аржентина, Колумбия, Чили и Мексико, като заема само 1,4 MB. Размерът на голямото приложение зависи от устройството на Android, но е значително по-обемно. За сравнение, при iOS то е 143,1 MB.

„Целта е да предложим Pinterest на всички по света, така че да могат да откриват вдъхновение, свързано с техните интереси, където и да са“, посочва говорител на компанията.

Сред другите компании, предлагащи Lite приложения, се нареждат Facebook, Instagram, Messenger, Twitter, Uber, Spotify, TikTok, Skype и LINE.

Pinterest работи сериозно по това да увеличи базата си от потребители в глобален мащаб. Наскоро тя отчете, че през второто тримесечие международните ѝ приходи са скочили със 199% до 24 млн. долара. Броят на потребителите ѝ в чужбина е нараснал с 38 на сто до 215 млн. души, от общо 300 млн. души. Въпреки това Съединените щати продължават да генерират по-голямата част от приходите на компанията. През второто тримесечие страната донесе 153 млн. долара от общите 261 млн. долара на Pinterest.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 07:47 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Софтуер виж още

Коментари

Финанси виж още