IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Уморени сте от Zoom? Компания предлага машини за предаване на холограми от вкъщи

Засега устройството е с начална цена от 60 хил. долара

20:33 | 07.08.20 г.
<p>
	<em>Снимка: Pixabay</em></p>

Снимка: Pixabay

Търсите нов начин за комуникация по време на пандемията? Компания от Лос Анджелис създаде машини, които дават възможност да виждате холограми на живо в собствения ви хол, предава Ройтерс.

Устройството, разработено от PORTL, позволява на потребителите да си говорят в реално време с холограма в реален размер на друг човек.

Машината може да бъде оборудвана и с технология, която да позволи интеракцията със записани холограми на исторически личности или хора, които са вече починали.

Всяко от устройствата е високо 2,1 метра и широко 1,5 метра. Дълбочината пък е 0,6 метра. Всеки, който разполага с камера и бял фон зад себе си, може да изпраща холограми към машината чрез това, което главният изпълнителен директор Дейвид Нусбаум нарича „холопортация“.

„Казваме, че ако не можеш да си там, можеш да се излъчиш на място“, коментира Нусбаум, който преди това е работил за компания, която е разработила холограма на Роналд Рейгън за библиотеката на някогашния американски държавен глава и стои зад дигиталното възраждане на рапъра Тупак Шакур.

„Можем да свързваме семейства на военни, които не са се виждали от месеци, хора от противоположните крайбрежия“, или всеки, който следва мерките за социално дистанциране, за да се бори с коронавируа, допълва Нусбаум.

Цените на машините започват от 60 хил. долара, а изпълнителният директор очаква, че сумата ще спадне в следващите три до пет години. Същевременно компанията планира по-малко устройство с по-ниска цена, което да се появи на пазара в началото на следващата година.

Тези устройства могат да ползват технология за изкуствен интелект от базираната в Лос Анджелис компания StoryFile, за да създават холограмни записи, които могат да се архивират. В допълнение към текущото устройство това ще направи цената поне 85 хил. долара.

Компаниите промотират продукта си на музеи, които могат да позволят потребителите да задават въпроси на холограми на исторически личности, както и на семейства, които искат да запишат информация за бъдещите поколения.

Повече новини за технологии можете да научите от видеото на Bloomberg TV Bulgaria.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 04:45 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Софтуер виж още

Коментари

Финанси виж още