IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

CEEDS by Webit поставя фокуса върху бъдещето на Дигитална Европа

Събитието ще разгледа ролята на София на този единен пазар

10:05 | 10.02.15 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Webit</em></p>

Снимка: Webit

За седма поредна година София ще бъде домакин на CEEDS by Webit – събитието за дигиталните, технологични и медиа/рекламни пазари със специален фокус върху Централна и Източна Европа. На 21-22 април тази година то ще събере в столицата над 3000 души от 40 държави, съобщават организаторите. 
 
Специален гост на събитието ще бъде Андрюс Ансип, вицепрезидент и еврокомисар за единния дигитален пазар, който ще участва и в програмата. Редом с него ще се появят доста известни имена в технологичната, дигиталната, стартъп сцената и такива от сферата на маркетинга.
 
Повече от 100 лектори ще поставят фокус върху бъдещето на Европа и региона, коментирайки настоящите и бъдещите перспективи. Освен това ще споделят най-добрите практики и ще очертаят бъдещето на "дигитална Европа". 
 
По думите на Пламен Русев, основател на световната серия от събития Webit, част от която е CEEDS, тази година са предвидени три основни паралелни сцени. Tech Summit ще посрещне технологичните и информационни директори на най-големите корпорации и правителства, както и представители на старт-ъп компании и на малкия и среден бизнес. Според Русев сред дискутираните теми ще сa Интернет на всичко (Internet of Everything), образованието, дигиталното здравеопазване, big data, облачните услуги и разплащанията. 
 
Сцената, наречена Marketing and Innovation Summit, ще посрещне маркетинг директори, представители на медийни групи, рекламни мрежи, рекламни и медийни агенции и други. Те ще обсъдят рекламата, мобилните услуги, метриките, дигиталната търговия, дигиталната трансформация, медиите и дигиталните развлечения, както и стратегиите за социалните мрежи.
 
Третото основно събитие в рамките на CEEDS'15 ще бъде Enterprise2Founders Summit. В рамките му топ мениджмънтът на едни от най-големите европейски компании ще обсъди възможностите за иновации чрез съвременна работа със старт-ъп компании с предприемаческата общност, допълва Пламен Русев.  
 
Гостът Андрус Ансип пое поста вицепрезидент и еврокомисар за дигиталния единен пазар в екипа на председателя на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер през септември 2014 г.
 
Сред топ лекторите на CEEDS 2015 ще бъде и изпълнителният директор на BitTorrent Ерик Клинкер. В лекциите ще се включат и Чарлс Ярдли, управляващ директор на Forbes Европа, Ювал Двир, стратегически мениджър глобални операции на Google, Зак Вайсфелд – изпълнителен директор на Microsoft Ventures Global Accelerators. Предвидено е участието на съоснователя и управляващ партньор на Runa Capital Дмитри Чикхачев, както и на Юве Кубач, вицепрезидент IoE и иновации на SAP, Ситал Банерджи, глобален медиен директор на Philips, и на Елинор Уотсън, основател на компанията Poikos, която е създател на 3D софтуер за измерване на човешките физиологични показатели.
 
Освен основните три сцени в програмата са включени и редица уъркшопи, както и няколко паралелни събития на технологични и дигитални компании. Ще бъде организирана и „Академия за вирусни кампании“ (Go Viral Academy), участниците в която ще получат практически насоки как да създадат вирусно съдържание и как да печелят от него. 

Investor.bg е медиен партньор на събитието!
Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 19:20 | 07.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Специални предложения виж още

Коментари

Финанси виж още