IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Производителят на дънки Levi Strauss планира отново да стане публична компания

Планът предвижда компанията да набере между 600 и 800 млн. долара по време на първичното публично предлагане и да излезе на борсата с оценка от около 5 млрд. долара

23:00 | 15.11.18 г.
<p>
	<em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Снимка: Ройтерс

145-годишният производител на дънки Levi Strauss & Co планира да започне първично публично предлагане, съобщава Ройтерс, позовавайки се на източник, запознат със случая.

Компанията, която планира да набере между 600 и 800 млн. долара, вероятно ще стане публична през първото тримесечие на следващата година, показва информация от CNBC. 

В доклада се посочва, че Levi’s планират да дебютират на борсата с оценка от около 5 млрд. долара.

От компанията за момента отказват да коментират новината.

Това ще върне Levi’s в публичното пространство след близо 5 десетилетия отстътвие.

За първи път компанията става публична през 1971 г., но потомците на основателя Леви Щраус, малко след това решават да я превърнат отново в частна.

В своя последен тримесечен отчет Levi's обяви, че продажбите ѝ са се повишили с 10 на сто до 1,39 млрд. долара, а нетните приходи са отчели ръст от 44% главно заради засиленото търсене на дънки в магазините за търговия на дребно и в онлайн пространството.

 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 18:53 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още