Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Стратегии

И най-добре платените професии в САЩ са...

Средната минимална заплата при тях на годишна база е 100 хил. щатски долара

И най-добре платените професии в САЩ са...

Снимка: Pixabay

За четвърта поредна година технологичният сектор предлага най-добре платените професии в САЩ, показва годишният доклад на Glassdoor, цитиран от Bloomberg.

13 от 25-те професии в класацията са в този сектор, като през 2017 г. те бяха 11.

Enterprise architect (ЕА), мениджър разработка на софтуер, мениджър софтуерно инженерство и софтуерен архитект са най-добре заплатените позиции, като средната минимална заплата при тях на годишна база е 100 хиляди щатски долара.

Въпреки че технологичният сектор се представя най-добре като брой професии в класацията, заетите в сектора на здравните услуги се отличават с най-големите заплати. Лекарите оглавяват списъка със средна основна заплата 195 842 щатски долара за година. Мениджърите във фармацевтиката и фармацевтите са на втора и трета позиция със съответно 146 412 долара и 127 120 долара.

“Технологиите и здравните услуги са двата сектора, които оказват най-голямо въздействие върху икономиката. Има голямо търсене, но малко предлагане за тези професии, което покачва заплатите”, каза Сара Стодарт от “Glassdoor”.

Колко години остава на една и съща работа средностатистическият гражданин на САЩ вижте в продължението на материала в Bloomberg TV Bulgaria! 

По статията работиха: Екип на Bloomberg TV Bulgaria , редактор Бойчо Попов
Още по темата: Стратегии

Последни новини

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (0)


Още от Стратегии
ВУЗФ организира Ден на отворените врати за ученици