IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Стачките и скъпият керосин накараха Ryanair да понижи финансовите си цели

Акциите на компанията се сринаха с над 12 на сто в Дъблин - най-сериозният спад в цената от над 2 години

12:16 | 01.10.18 г.
Автор - снимка
Създател
<p>
	<em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Снимка: Ройтерс

Нискобюджетната Ryanair Holdings Plc стана поредната европейска авиокомпания, която предупреди за нарастващите разходи, като заяви, че трудовите спорове и по-високите цени на горивата оказват влияние върху финансовите ѝ резултати.

Нискотарифната авиокомпания е принудена да отстъпи малко по отношение на финансовите си резултати за текущата финансова 2018/19 година, не на последно място заради стачките, и не изключва и ново, допълнително понижение на целите си, предава DPA. 

По отношение на печалбата, без да се отчитат резултатите на авиокомпанията Airline Laudamotion, ирландците сега очакват тя да достигне диапазона от 1,10-1,20 милиарда евро за годината вместо 1,25-1,35 милиарда евро по-рано.

Двата дни сериозни стачки в Германия, Холандия, Белгия, Испания и Португалия през септември са се трансформирали в по-ниски приходи.  269012 269012

Авиокомпанията по-нататък заяви, че резервациите, особено около училищните ваканции през октомври и Коледа, са по-малко заради опасенията на пътниците от нови отмени на полети. Освен това в тежест се оказва и нарастващата цена на керосина.

Акциите поевтиняха с над 12 на сто в Дъблин –  най-сериозният спад в цената от над 2 години, а книжата на EasyJet също са надолу, но с 6,3 на сто.
 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 00:09 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Свят виж още

Коментари

Финанси виж още