Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Телекомуникации

Deutsche Telekom отново повиши прогнозата за годишната си печалба

Компанията се радва на стабилен растеж, но слабият долар влияе на резултатите ѝ

Deutsche Telekom отново повиши прогнозата за годишната си печалба

Снимка: Архив Ройтерс

Германският телеком концерн Deutsche Telekom повиши своята прогноза за печалбата си за втори път тази година, след като отчете резултати за второто тримесечие, които показаха стабилен растеж, макар че той беше повлиян от по-слабия долар, предава Ройтерс.

Най-големият европейски телекомуникационен оператор заяви, че коригираната му печалба преди данъци и такси (EBITDA) ще достигне 23,4 млрд. евро (27,17 млрд. долара) през 2018 г., което е над миналогодишните 23,3 млрд. евро.

„Тенденциите в Германия и САЩ са позитивни. Нашите европейски звена отново отчитат стабилен растеж“, коментира главният финансов директор Томас Даненфелт.

Американското звено T-Mobile, което чака одобрение от регулаторите, за да придобие конкурента си Sprint, вече отчете голям ръст на броя на потребителите за второто тримесечие. Приносът му обаче беше заличен от 10-процентния спад на американския долар спрямо еврото през последните 12 месеца.

Още по темата

Приходите на Deutsche Telekom са се свили с 2,8% на годишна база до 18,37 млрд. евро, под очакванията на анализаторите. Коригираната EBITDA също е поела надолу – с 0,3%, макар и да е надминала прогнозите.

Ако не се има превдид влиянието на валутните колебания, приходите и коригираната печалба са нараснали съответно с 1,3% и 3,9%.

Коригираната нетна печалба се е увеличила с 3,3 на сто до 1,238 млрд. евро.

По статията работиха: Елена Кирилова, редактор Бойчо Попов

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (0)


Още от Телекомуникации
A1 с първа награда от конкурса „Компания на годината”