IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Deutsche Telekom потвърди прогнозата си заради ограничено влияние на Covid-19

Компанията твърди, че макар части от бизнеса ѝ да са записали спад, други растат

16:30 | 14.05.20 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Getty Images</em></p>

Снимка: Getty Images

Deutsche Telekom заяви, че ефектът върху финансовите ѝ резултати от различни мерки за ограничаване на коронавируса, като затварянето на магазините и свиването на приходите от роуминг, вероятно ще бъде „ограничен“, тъй като приходите от мобилни услуги растат, а това ѝ позволи да потвърди прогнозата си за 2020 г., пише Bloomberg.

Базираната в Бон, Германия, телекомуникационна компания разкри, че коригираната ѝ печалба е нараснала с 10,2% до 6,5 млрд. евро през първото тримесечие, надминавайки средната прогноза за 6,3 млрд. евро.

Коригираната Ebitda на T-Mobile US, който е допринесъл най-много за общите приходи на Deutsche Telekom, е нараснала с 14,5%. Миналата седмица подразделението заяви, че пандемията му пречи да даде финансова прогноза за цялата година, въпреки че отчете печалба, която надмина очакванията на анализаторите.

В Германия коригираната Ebitda е скочила с 2,7 на сто, тъй като приходите от мобилни услуги са набрали скорост, а компанията е привлякла 83 хил. нови клиенти на широколентови услуги.

Приходите са нараснали с 2,3% до 19,9 млрд. евро, което представлява 2,3% повишение спрямо година по-рано, но се оказа под консенсусната прогноза на анализаторите за 20,1 млрд. евро.

T-Mobile в момента се занимава с интеграцията по придобитата за 26,5 млрд. долара Sprint, след като сделката беше финализирана през април. Компанията ще обяви консолидирани резултати за второто тримесечие.

Сливането на T-Mobile US и Sprint образува компания с приблизително 80 000 служители, приходи за приблизително 70 млрд. долара и коригирана оперативна печалба (Ebitda) от около 24 млрд. долара. Марката Sprint ще изчезне, а групата ще бъде обединена в една подсилена T-Mobile US.

В резултат на новините за отчета акциите на Deutsche Telekom поскъпнаха с 0,8% преди началото на търговията и са с 6,5% надолу от началото на година.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 07:27 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още