IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Хората без цифров сигнал може да получат пари за кабелна телевизия

Проблемът с липсата на сигнал ще бъде решен до края на годината, обеща Данаил Папазов

17:17 | 22.11.13 г.
Хората без цифров сигнал може да получат пари за кабелна телевизия

Министерството на транспорта, информационните технологии и съобщенията обмисля различни варианти, за да осигури телевизия на хората, останали без цифров сигнал, след спирането на аналоговото излъчване на 30 септември тази година. Единият от вариантите е част от нуждаещите се да бъдат подпомогнат с парични средства, с които да си платят за включването към кабелна телевизия. Това каза министър Данаил Папазов, който днес разясни подробности по казуса в кулоарите на парламента, съобщи "Фокус".

Папазов обясни, че на местата, където е възможно да бъде задействан стар ретранслатор, ще бъде използван този метод. В други населени места домакинствата, останали без телевизия, ще получават сигнал от сателит,  който ще бъде свързан с кметството.

Необходимото финансиране ще дойде от спестени средства от декодерите, обясни Папазов.

Транспортният министър обеща, че проблемът с липсата на сигнал със сигурност ще бъде решен до края на календарната година. В момента текат анализи на експертите и до края на ноември те ще излязат с точно становище кой би бил най-подходящият метод за решаването на казуса по места.

По думите на Папазов към момента 1845 души нямат достъп до телевизионен сигнал, а населените места без ефирна телевизия са общо 393.

 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 10:36 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още