Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Телекомуникации

Неочакван ръст на броя абонати на Sprint изненада анализаторите

Компанията успя да задмине прогнозите за печалбата си

Неочакван ръст на броя абонати на Sprint изненада анализаторите

Снимка: Архив Ройтерс

Американската телекомуникационна компания Sprint успя да задмине прогнозите на анализаторите за тримесечната ѝ печалба, подпомогната от изненадващия растеж на абонатите ѝ на силно притиснатия пазар на смартфони, предава Ройтерс.

Sprint обяви, че броят на новопривлечените мобилни потребители за първото тримесечие е достигнал 57 хил. в сравнение със загубата на 28 хил., която очакваха анализаторите според FactSet.

Книжата на базираната в Канзас компания повишиха стойността си с 2,6% до 5,57 долара преди старта на търговията на Wall Street. От началото на годината цената им е спаднала с 9,8 на сто.

Нетната печалба се е свила до 173 млн. долара, или 4 цента на акция, през трите месеца, завършили на 30 юни. За сравнение, година по-рано тя е била 206 млн. долара, или 5 цента на акция.

Още по темата

В надпреварата да се превърне първата компания, която ще пусне 5G технология в големите американски градове, Sprint се насочва към първата половина на 2019 г. за пускане на мрежата в поне осем града, включително Ню Йорк и Канзас сити.

Компанията е в процес на придобиване от по-големия ѝ конкурент T-Mobile US в рамките на сделка за 26 млrd. долара изцяло в акции.

Sprint разкри, че е привлякла 87 хил. нови абонати, които плащат месечни сметки, което е повече от два пъти от очакваните 40 хил. от анализаторите. 

Общите оперативни приходи са се свили до 8,13 млрд. долара от 8,16 млрд. долара година по-рано.

По статията работиха: Елена Кирилова, редактор Виктория Тошкова

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (0)


Още от Телекомуникации
Печалбата на А1 България расте с 9,3% през второто тримесечие