IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Рекламата в интернет дава нови възможности за развитие на малкия и среден бизнес

А1 Интернет реклама е услуга в помощ на бизнес клиентите, която позволява на компаниите лесно да изградят своето онлайн присъствие и да привличат нови клиенти

14:54 | 02.02.21 г.
Автор - снимка
Създател
<p>
	<em>Изображение: А1</em></p>

Изображение: А1

Добрата реклама в онлайн пространството придобива все по-голяма важност за успеха на компаниите. За разлика от големите корпорации, които имат по-широки възможности да използват разнообразни инструменти в маркетинговия си микс, компаниите от малкия и среден бизнес все повече се обръщат най-вече към рекламата в интернет. И това не е случайно - социалните мрежи са едни от най-посещаваните сайтове и ключово място за компаниите да срещнат своите потребители. Както и повечето дейности, които добавят стойност, изграждането на онлайн присъствие изисква специфични познания и умения, които не винаги са на разположение в екипите на малките компании. Затова А1 им предлага да се възползват от опита на професионалисти по дигитален маркетинг с услугата А1 Интернет реклама.

Подкрепа за рекламата в интернет за малкия и среден бизнес

А1 Интернет реклама е услуга в помощ на бизнес клиентите, която позволява на компаниите лесно да изградят своето онлайн присъствие и да привличат нови потенциални клиенти. Така те поверяват специализираната дейност по дигитален маркетинг на професионален екип и не е необходимо да ангажират своите служители или да търсят и наемат специално обучени кадри. С А1 Интернет реклама фирмите имат възможността да комуникират продуктите и услугите си в богат набор от сайтове от партньорската мрежа на Google, както и във Facebook и Instagram под формата на абонамент и без първоначална инвестиция.

Клиентите на услугата получават професионално изготвени банери, с които да презентират бизнеса си пред множество потребители в онлайн пространството, а таргетирането на посланията се извършва от специалистите по дигитален маркетинг на А1. Разбира се, това се прави, след като предварително са уточнени с компанията клиент ключовите критерии за типа потребители, към които искат да отправят посланията си, като пол, възраст, местоположение и интереси. Както и при останалите сфери на публичните комуникации, правилното таргетиране, в комбинация с подходящо послание, води до висока ефективност на интернет рекламата, която достига до реалните потребители.

Защо интернет рекламата е важна

Онлайн присъствието на фирмите помага за повишаване на тяхната конкурентоспособност. Това е особено валидно във време на интензивна и масова дигитализация. Според данни на Националния статистически институт от 2020 година близо 80% (78,9%) от българските домакинства имат достъп до интернет, а над 69% от потребителите ежедневно или поне веднъж седмично използват онлайн пространството за лични цели и достъп до информация. В световен мащаб Google Search обработва по 3,8 милиона търсения всяка секунда или 228 милиона всеки час, а рекламите, управлявани чрез платформата, непрекъснато нарастват. Според резултатите от изследване, проведено от "Нилсен Адмосфер България" и Български национален панел, 99% от българските интернет потребители имат профил в поне една от социалните мрежи. Това прави професионално изготвената банер реклама в мрежите на Google, Facebook и Instagram задължително условие за просперитета на бизнеса.

Анализи и отчети за ефективността на кампаниите

С услугата А1 Интернет реклама компаниите получават не само публикуване на ангажиращо съдържание, но и регулярен анализ за ефективността на дейностите в интернет пространството. Така те могат да преценят дали е необходимо да адаптират стратегията си или са на прав път към достигането на точната аудитория. Освен, че пестят време и средства, клиентите на А1 могат да разчитат на специалистите по дигитален маркетинг на телекома, че в дигиталния свят рекламата им е адаптирана за оптимално визуализиране на всички устройства, като по този начин гарантирано достигат до повече потенциални клиенти.

Интернет реклама според нуждите на бизнеса

В зависимост от желанието и потребностите на бизнес клиентите, А1 предлага избор между различни пакети Google банер реклама, както и варианти за Facebook/Instagram реклама.

Ако изберат Google банер реклама, компаниите получават професионално изготвени статични рекламни визии, а специалистите на А1 отговарят за въвеждането, управлението и оптимизацията на рекламите в мрежата на Google. По този начин посланията достигат до предварително уточнената целева аудитория. За да се възползва един бизнес от тази услуга е необходимо да разполага с фирмен уеб сайт. Ако все пак не разполага с такъв, А1 може да съдейства и със създаването на уеб страница, с друга от маркетинговите услуги – A1 Web Presence.

На сходен принцип е и рекламата в социалните мрежи Facebook и Instagram. Там специалистите на А1 създават статични рекламни визии, въвеждат, управляват и оптимизират рекламата, а бизнес клиентите трябва да имат създадена фирмена Facebook страница. Ако не разполагат с такава, А1 отново могат да съдействат за създаването ѝ.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 07:04 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още