Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Web

Airbnb осигурява безплатни стаи на здравните работници на Острова

Компанията спора маркетинговите си разходи и преустановява наемането на служители

Airbnb осигурява безплатни стаи на здравните работници на Острова

Снимка: Andrew Harrer/Bloomberg

Собственици на имоти, които ги отдават под наем чрез платформата Airbnb, ще предоставят безплатно стаи за кадри на британската Национална здравна служба, за да подкрепят работата им по време на коронавирусната епидемия, съобщи компанията, цитирана от Ройтерс.

Близо 1500 места за престой са достъпни по схемата на фона на силния спад на резервациите, откакто в цял свят влязоха в сила ограничения за пътувания и социални събития.

Още по темата

Великобритания се стреми да подпомогне общественото здравеопазване в справянето с кризата, включително чрез създаването на полева болница в някогашен обект от олимпийските игри и превръщането на тематичен парк в тестова база за здравни работници, припомня Ройтерс.

Като работим заедно, можем да гарантираме, че работещите на първите линии могат да намерят удобно място за престой, докато трае критичната им работа, заяви Патрик Робинсън, директор по обществената политика в Airbnb.

В отговор на епидемията компанията въведе подобни схеми и в Италия и Франция, като целта е да приюти 100 000 души персонал по света в периода на кризата.

Междувременно стана ясно, че Airbnb ще започне замразяване на наемането на служители ще спре маркетинговите си разходи, тъй като компанията се приспособява към въздействието на пандемията на коронавирус върху бизнеса си.

Основателите на компанията също така временно няма да получават заплата, а нейните ръководители ще вземат с 50% по-ниски заплати през следващите шест месеца. Освен това на служителите е било заявено, че е малко вероятно да получат бонуса си за 2020 г. Замразяването на наемането ще засегне всички длйжности с изключение на много малък брой критични позиции, твърди източник на CNBC, който е поискал да остане анонимен.

Това е драматичен обрат на събитията за Airbnb, която бе спрягана за най-горещото технологично IPO, преди кризата с COVID-19 да удари САЩ миналия месец. Компанията дори бе подбрала банкери, за да ръководят предлагането, което трябва да провери дали Airbnb може да достигне до своята оценка на частния пазар за 31 млрд. долара от 2017 г. Wall Street Journal съобщи като през февруари, че Airbnb е загубила 322 млн. долара през първите девет месеца на миналата година, след отчитане на печалба от 200 милиона долара през 2018 г., тъй като увеличи разходите.

Сега компанията се сблъсква с напълно затворена туристическа и пътническа индустрия по целия свят и връща пари на гостите за анулиране на гостуванията. Американската асоциация за пътувания очаква през тази година индустрията да загуби 4,6 милиона работни места.

По света има повече от 585 040 случая на коронавирус с поне 26 819 починали, според университета Джонс Хопкинс. В САЩ има най-малко 97 028 случая на коронавирус с най-малко 1475 загинали, показват още данните.

По статията работиха: Бойчо Попов, редактор Елена Илиева

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (0)


Още от Web
Военни артефакти - първите продукти, продадени и купени през eBay у нас