IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Robinhood съкращава 9% от персонала си

Инвестиционната платформа пояснява, че съкращава дублиращи се позиции след резкия растеж

11:23 | 27.04.22 г.
Автор - снимка
Създател
<p>
	<em>Снимка: Tiffany Hagler-Geard/Bloomberg</em></p>

Снимка: Tiffany Hagler-Geard/Bloomberg

Robinhood Markets Inc. съобщи, че съкращава 9% от служителите си на пълен работен ден и намалява дублиращите се позиции, които е добавила, когато инвестиционната платформа се разрастваше бързо през 2020 г.

Акциите се обезцениха с 5% в следборсовата търговия във вторник, след като компанията обяви съкращенията в публикация в блога си.

Инвестиционната платформа, която е популярна сред индивидуалните инвеститори, се разрасна рязко в началото на пандемията на Covid-19, тъй като все повече хора започнаха да инвестират в криптовалути и т.нар. мемеакции, като GameStop Corp. През този период броят на служителите на компанията е нараснал от 700 на 3800 души, каза съоснователят и главен главен изпълнителен директор на Robinhood Влад Тенев, цитиран от The Wall Street Journal.

„Това бързо нарастване на броя на служителите доведе до някои дублиращи се позиции и работни функции, както и до повече слоеве и сложност, отколкото е оптимално", каза Тенев. „Въпреки че решението да предприемем това действие не беше лесно, то е обмислена стъпка, за да гарантираме, че сме в състояние да продължим да изпълняваме стратегическите си цели и да продължим мисията си да демократизираме финансите“, пояснява още предприемачът с български корени.

Robinhood ще отчете тримесечните си финансови резултати в четвъртък. В публикацията в блога Тенев заяви, че Robinhood разполага с 6 млрд. долара в брой в баланса си.

След първичното публично предлагане на компанията миналото лято акциите ѝ рязко поевтиняха. Компанията излезе на борсата на цена от 38 долара при IPO-то. Във вторник акциите затвориха на цена от 10 долара. 

В опит да даде тласък на забавящия се растеж на платформата компанията обяви през миналия месец, че ще удължи часовете за търговия от 7:00 до 20:00 ч. местно време. Това съобщение доведе до рязко покачване на цената на акциите, но натрупаният оттогава ръст бе изтрит.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 00:09 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още