Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Web

Switch набра 531 млн. долара при IPO-то си

Само първичните предлагания на Snap Inc. за 3,9 млрд. долара и на Altice USA Inc. за 2,2 млрд. долара минават това листване при технологичния сектор през 2017

Switch набра 531 млн. долара при IPO-то си

Снимка: Ройтерс

Switch Inc набра 531,3 млн. долара от първичното си публично предлагане при стойност от 17 долара за акция, което прави оператора на центъра за данни третото по големина технологично листване в САЩ за тази година.

По данни на Bloomberg само първичните предлагания на Snap Inc. за 3,9 млрд. долара и на Altice USA Inc. за 2,2 млрд. долара минават това листване. 

Акционерното предложение за акции от клас "А" за 31,3 милиона акции беше на цена над предложения диапазон от 14 до 16 долара на акция, което даде пазарна стойност от 4,2 милиарда долара.

Switch Inc, която бе учредена през юни за издаването на акции от клас А при това предлагане, възнамерява да използва приходите, за да изкупи акции на инвеститорите в Switch Ltd и да поеме контрола върху нея като холдингово дружество.

Базираната в Лас Вегас Switch Inc., чиито големи клиенти включват Amazon.com Inc, eBay и PayPal Inc, помага на предприятията да управляват данни, като отдава под наем своите инфраструктури за облачна услуга на договорна основа.

Компанията, която също така поддържа центрове за данни в Мичиган и Рино, Невада, отчете за 2016 г. нетна печалба от 31,4 млн. долара при приходи от 318,4 млн. долара. През предходната година нетната печалба е от 73,5 милиона долара при приходи от 265,9 милиона долара.

Goldman Sachs & Co, J.P.Morgan, BMO Capital Markets, Wells Fargo Securities са сред топ поемателите на емисията. Switch ще се листне днес на New York Stock Exchange със символа SWCH.

гледано: 1164   Още видео
Рейтинг 1 Рейтинг 2 Рейтинг 3 Рейтинг 4 Рейтинг 5
0 гласа

По статията работи: Бойчо Попов

Последни новини

Коментари (0)


Още от Web
Интернет неутралността в САЩ бе официално "убита"