Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Web

Турция глобява Google с над 36 млн. долара

Местен регулатор твърди, че компанията е злоупотребила с гоподстващото си положение

Турция глобява Google с над 36 млн. долара

Снимка: Michael Nagle/Bloomberg

Турската комисия по конкуренцията обяви, че е глобила Google над 296 млн. лири (36,65 млн. долара) за злоупотреба с господстващото си положение при услугите в областта на онлайн търсачките, предава Ройтерс.

Регулаторът направи изявление, в което посочва, в американският интернет гигант е давал предимства на своите услуги за сравняване на цени и на местната си търсачка пред тези на конкурентите.

В допълнение към глобата, комисията заяви, че в рамките на шест месеца Google трябва да гарантира, че конкурентите ѝ не са поставени на заден план, а в продължение на пет години ще трябва да прави годишен отчет пред регулатора по този въпрос.

Още по темата

Турция има все по-обтегнати отношения с технологичните гиганти от Съединените щати. Миналата година страната заяви, че се готви да накаже Facebook с нарастващи глоби, ако компанията не се съобрази с новия закон за социалните мрежи. Критици твърдят, че законът може да се ползва за ограничаване на несъгласието.

В крайна сметка през януари тази година Facebook отстъпи и по това време разкри, че е започнал процес по назначаването на юридическо звено, което да служи като неин местен представител в Турция.

Новият закон е предизвикателство за онлайн платформите, защото дава възможност на властите да премахват съдържание от тях. Това предизвика опасения, особено след като Анкара затегна хватката си над масовите медии в страната.

По статията работиха: автор Елена Кирилова, редактор Аспарух Илиев

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (0)


Още от Web
Google ще прилага хибриден работен модел