IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Американците остават притеснени за развитието на икономиката

Индексът на потребителското доверие в САЩ се смъкна до шестмесечно дъно

21:46 | 29.05.15 г. 12
Американците остават притеснени за развитието на икономиката

През май индексът на потребителското доверие в САЩ достигна шестмесечно дъно и записа стойност от 90,7 пункта, съобщи The Wall Street Journal. Данните леко се разминават с пазарните прогнози – очакванията на анализаторите бяха за стойност от 89,5 пункта.

През април стойността на индекса, разработен от Мичиганския университет, беше 95,9 пункта, а през януари беше поставен 11-годишен пик от 98,1 пункта.

Макар че очакванията за състоянието на икономиката не са розови, американците са оптимисти за бъдещото състояние на личните си финанси.

Прогнозите са, че докато заплатите продължават да растат много домакинства ще продължат да харчат, дори и за големи покупки като нов дом, отбелязва Market Watch. Американските домакинства обаче вече започват да се сблъскват с растящите цени на горивата, които вече се възстановиха от големия спад през 2014 година.

Спадът в стойността на индекса на потребителското доверие идва на фона на ревизираните данни за развитието на американската икономика. Данните показват, че брутният вътрешен продукт на САЩ се е свил с 0,7% през първото тримесечие.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 15:50 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 6 rate down comment 14
ing5rov
преди 8 години
"Макар че очакванията за състоянието на икономиката не са розови, американците са оптимисти за бъдещото състояние на личните си финанси."Патриотизма преди всичко !
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още