IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

София и Пловдив в блокада заради митинги на власт и опозиция

"Ранодбудните студенти" заявиха, че няма да участват в действия, които могат да доведат до провокации

12:32 | 16.11.13 г. 18
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p style="text-align: justify;">
	<span style="font-size: 12px;">Засилено е полицейското присъствие в градовете.&nbsp;</span><em>Снимка: БТА, архив.</em></p>

Засилено е полицейското присъствие в градовете. Снимка: БТА, архив.

БСП и ГЕРБ мобилизираха симпатизанти от цялата страна в подкрепа на техните партийни митинги – единият в София, а другият – в Пловдив, пише Dnes.bg.

Граждани продължават да се събират за митинга на Орлов мост в подкрепа на правителството. Автобуси и влакове извозваха симпатизанти от цялата страна. 14 вагона с подръжници и членове на ДПС отпътуваха снощи за София.

Премиерът Пламен Орешарски, председателят на парламента Михаил Миков, лидерът на ДПС Лютви Местан, министри от кабинета и депутати се събраха вече на "Орлов мост", за да се включат в националния митинг в подкрепа на правителството.

От бул. „Цариградско шосе” се стичат групи от хора, които се вливат в митинга. Засилено е полицейското присъствие в района. Движението е блокирано - в двете посоки по бул. "Цариградско шосе" в отсечката от бул. "Евлоги и Христо Георгиеви" до алея "Яворов" то е спряно.

Преминаването през централната градска част в момента е затруднено. От общината посочват, че гражданите могат да използват обходни маршрути.

Хиляди души от цялата страна са се събрали на централния площад в Пловдив за националния митинг, организиран от ГЕРБ с искане за оставка на правителството и предсрочни избори, предадава още Dnes.bg. По-късно пред привържениците ще говори лидерът на партията Бойко Борисов.

Също днес, от 15 часа, на националния стадион „Васил Левски“ в София ще се играе вечното дерби между Левски и ЦСКА за Купата на България. Традиционно агитките на двата отбора се събират около стадиона няколко часа преди началото на футболния мач.

Срещата на протестиращи, контрапротестиращи и футболни фенове разпали обществото, политическия елит и органите за сигурност за евентуални провокации и ескалация на напрежението.

По-рано днес Българският футболен съюз (БФС) призовава футболните фенове да се въздържат от агресивни прояви, да подкрепят любимия си отбор с чисто футболни средства и да оставят политиката извън стадиона поне в този ден.

"Ранодбудните студенти" заявиха, че няма да участват в действия, които могат да доведат до провокации. Протестиращите студенти ще останат в сградата на Ректората на Софийския университет и ще проследят събитията от там.

Вижте във видеото кадри от протеста в Пловдив.

 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 19:58 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

8
rate up comment 6 rate down comment 0
deant
преди 10 години
Георги радвам се че си ми отговорил. това е първия път когато виждам да отговаряш на някой, поне се вижда че не си БОТ.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
7
rate up comment 6 rate down comment 1
georgi.benevolenet
преди 10 години
Kato rabotih predi krizata v BNB, mafiata na targovskite banki predlagashe apartamenti na slujitelite pod governiorite i vijte kastite v Garcia na governiorite. Ne e losho da vidite prihodite im i razhodite i na kakvo smeshni ceni kupuvat aktivi i prodavat VAS!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
6
rate up comment 9 rate down comment 2
deant
преди 10 години
STRAHO, прощавай звучиш наивно. Наречи ме конспиратор, но аз твърдя, че Борисов, Станишев и Местан са хората, които умишлено правят този театър. И че са врагове съм абсолютно сигурен, че е роля. Като се почне от тая простотия 120 на 120 в парламента. Днеска по медиите пак били 60к срещу 60к протестиращи. Само съжалявам, че не мога да отида и на двете места наведнъж да им видя простотиите! Всичко е един пошъл, безвкусен, съшит с бели конци сценарии и аз отказвам да участвам в него като взема страна!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
5
rate up comment 7 rate down comment 5
STRAHO
преди 10 години
Изобщо няма нищо общо между ГЕРБ и БСП и компания! Знака на равенство е неуместен и може да заблуди само хора с основно образование а такива тук едва ли има. Т.е твърдението ти е за друга трибуна. Вярвам има и такива трубуни! Излишно е да се впускам в подробности тъй като и ти а и останалите коментиращи тук са наясно. :) Тази тактика прилича много на доктрината на Сърбите спрямо населението на Македония. Тя гласи накратко така : "Ние не можем да направим това население СЪРБИ но няма да бъдат и БЪЛГАРИ! Резултата го виждаме днес. БСП : " Ние не сме морални но и ГЕРБ не е сред моралните партии , а да ви видим с кого ще ни смените!" ! Резултата е липса на избор за населението и по този начин бетониране във властта и свобода при кражбите!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
4
rate up comment 11 rate down comment 0
deant
преди 10 години
Нямам думи за наглостта на всички управляващи и неуправляващи днес. Направиха ВСИЧКО възможно да разделят и малкото останали българи. Такова разделение по какви ли не признаци. Знаете ли кога се прави това а? Учили сте история. Е историята се повтаря. Сега ще се почне с Тракия и политиката "Европа на регионите", след това други региони из цяла европа ще бъдат отцепени от държавните правителства и ще бъдат директно подчинени на Брюксел. А ние всички, ще сме се хванали за гушите и ще си викаме "ляв - десен", "тиква - пъпеш" и други глупости, който са абсолютно маловажни! Човек явно не може да избяга от съдбата си.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3
rate up comment 9 rate down comment 8
Mavi Goz
преди 10 години
Хаахахаха! Със същите, с които и на митингаджиите в Пловдив! Просто е! "Който сее ветрове, ще жъне бури!" Много нещо се изговори около Бойко, но едно е абсолютно безспорно - той върна пещерният език на омразата обратно в българската политика! Даже Костов беше по-умерен! Явно е до манталитет - Борисов 4 години не спря да говори за Станишев, за комунисти, за Доган, да разделя и насъсква едни българи срещу други! Продължи с още по-голяма ярост след изборите, когато не успя да получи това, което очакваше! Едно его, една наранено властолюбие и един уязвен нарцисизъм станаха причина народецът, тъкмо малко позабравил идиотската риторика от първите години на прехода, да извади пак омразата! Тя няма да донесе нищо добро! Докато гоните несъществуващи комунисти, държавата отиде в геджурата!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 11 rate down comment 3
STRAHO
преди 10 години
Кой ПЛАЩА влаковете ! С чии пари !? Кой протест е ПЛАТЕН !? Кой дезинформира за бройката и посредством кои медии !?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 11 rate down comment 3
STRAHO
преди 10 години
Който не е съпартиец на Станишев не може да заема държавна служба! Знаем колко са държавните служители в България. Помним такива времена и преди. И този човек нагло говори за демокрация! При демокрацията всеки има право на партийни пристрастия. Всички граждани трябва да имат право на мнение и възможност да го изразят без да се притесняват от репресии! Всички без полиция и армия! В момента на граждани се ограничават основни права под заплаха с глад а полицията е партийна и като такава получава ОПЕРАТИВНИ данни кой на коя партия симпатизира. А говореха че били против полицейска държава! :D НАГЛООООСТ НАГЛОСТ!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още