IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Сърбия пусна Цветан Василев на свобода срещу подписка

Прокуратурата е уведомена за ареста на банкера в Сърбия

10:36 | 17.09.14 г. 12
Сърбия пусна Цветан Василев на свобода срещу подписка

Съдът в Сърбия реши да пусне от ареста банкера Цветан Василев срещу подписка, съобщават от Прокуратурата.

Българската прокуратура е получила официално уведомление от сръбските власти, че Цветан Василев се е предал в полицията, потвърждават от там. След този акт българското обвинение може официално да задвижи процедурата по искане на екстрадицията на Василев.

Мажоритарният собственик на КТБ е бил задържан вчера, 16 септември, в 09.00ч. местно време от сръбските съдебни власти, пише в съобщението на прокуратурата. "В 12.00 ч. Василев е бил изправен пред сръбския съд, като след изслушването му е наложена забрана да напуска настоящия си адрес. Паспортът му е бил иззет и същият е задължен да се явява пред сръбските власти всеки работен ден от 09.00 до 15.00 ч.", пише още в съобщението на ВКП.

Това е най-леката мярка за неотклонение. Предстои сръбският съд да реши дали да уважи искането на българския съд за екстрадиция на банкера в София.

По информация на БНР документите за неговата екстрадиция вече се готвят. Очаква се те да тръгнат за сръбската столица до ден-два.

Василев се предаде вчера следобед в полицията в Белград, а късно снощи даде показания пред следовател. Срещу банкера у нас има повдигнато обвинение за присвояване в особено големи размери. Дотам се стигна, след като прокуратурата съобщи, че от банката на Цветан Василев са изнесени 205 млн. лв.

В същото време стана ясно, че банкерът не иска да бъде екстрадиран бързо в България, защото се притеснява за живота си, обясни единият от адвокатите му, Христо Ботев, пред „Нова телевизия“. Според защитата му Василев се е предал на сръбската полиция, защото искал да покаже, че няма какво да крие.

Всичко по казуса КТБ четете тук.

Още новини четете в Dnes.bg


 

Свързани компании:

ТБ Корпоративна търговска банка АД - в несъстоятелност(6C9)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 18:48 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

2
rate up comment 8 rate down comment 5
fall
преди 9 години
За мисленето, го е измислил. Но едва ли е предполагал, че БНБ ще излезе светкавично с информация за отпусканите щедри кредити срещу фиктивни обезпечения и невписани залози. Все пак човека си е оставил вратичка към ЮАР, колко му е да се пресели след като не е задържан реално?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 19 rate down comment 5
ert
преди 9 години
Браво на г-н Цветанов, добре го измисли този път. Хем уж самодоброволно се е предал, хем може да духме по всяко време като му скимне, ако особено се уважи искането за екстрадиция.Верно, май не беше преценил че БНБ може да изнесе скоропостижно вчера вечерта информацията за милиардите отпуснати от КТБ без реални обезщетения, но нали все пак и БНБ трябва да си върши работата. Който еб*л, еб*л, кака вече се омъжи.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още