IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Борисов обеща четирилентов път от Русе до магистрала „Хемус”

Премиерът откри новата спортна зала в крайдунавския град

22:14 | 23.07.15 г. 15
Борисов обеща четирилентов път от Русе до магистрала „Хемус”

През 2017 г. ще се строи четирилентов път, който ще свързва Русе с магистрала "Хемус", обеща в крайдунавския град премиерът Бойко Борисов, цитиран от БТА. Той допълни, че проектът за пътя ще бъде готов до края на годината.

Борисов е в Русе за официалното откриване на новата спортно-развлекателна зала "Булстрад Арена".

Премиерът припомни, че за няколко години в България са построени много зали. Той посочи, че подобно съоръжение ще бъде открито в края на август в Пловдив, строи се и в Бургас.

По думите на кмета Пламен Стоилов най-накрая Русе е получил своята мечтана спортна зала, чакана повече от 30 години. "Това е едно изключително публично-частно партньорство, това е мощен стимул за развитие на града", каза Стоилов.

Основният инвеститор Пламен Бобоков заяви, че това е победа за Русе. "С тази зала ние построихме третия мост на река Дунав. Тя е огромен потенциал и е уникален шанс за връзките между българи и румънци", каза Бобоков.

Министърът на младежта и спорта Красен Кралев отбеляза, че сложното тепърва предстои, защото залата трябва да се напълни със събития. Той посочи, че Министерството на младежта и спорта ще подкрепя с всички сили залата.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 22:33 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

3
rate up comment 22 rate down comment 5
Isumu
преди 8 години
Основен принос за осъществяването на този проект е частен и местен! И понеже е трън в очите на някои хора от по-големи и "не стареещи" градове, осигуряването на тези 3.5 млн лв от нац. бюджет беше бавено с години. Случайно или не завършването се случва точно в разгара на предизборните страсти!!!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 17 rate down comment 5
Isumu
преди 8 години
Борисов не е главният герой и не негово правителство осигури заветните 3.5 млн. лв цитирани по-горе!!!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 5 rate down comment 1
Isumu
преди 8 години
Оправете си информацията. Спите... спите... събудете се!!!"Общата стойност на направените инвестиции за изграждането на обществения комплекс са над 55, 8 млн.лв. в, от които частният инвеститор е осигурил близо 37 млн.лв. През миналата година за залата бяха отпуснати 9 млн. лева от държавния бюджет. Правителството гласува още 3,5 млн.лв. за подземните паркинги, които са на общината."
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още