IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Плевнелиев: Ще имаме най-модерното антикорупционно законодателство в ЦИЕ

До седмици ЕС ще представи стратегия за справяне с бежанската криза, каза президентът в интервю за Correio Braziliense

15:31 | 06.02.16 г. 26
Плевнелиев: Ще имаме най-модерното антикорупционно законодателство в ЦИЕ

Много скоро България ще има най-модерното антикорупционно законодателство в Централна и Източна Европа, категоричен е президентът Росен Плевнелиев в интервю за бразилското издание Correio Braziliense.

Държавният глава отново отбеляза усилията на страната ни за подобряване на работата на правосъдната система и определи периодичните доклади на Европейската комисия като “изключително прагматичен инструмент за сътрудничество с държавите членки”, съобщава Прессекретариатът на Президентството.

В отговор на въпрос за опита да бъде наложен контрол върху възможността на европейците да пътуват и работят във Великобритания президентът посочи, че миграционният натиск по външните граници на ЕС не може да се сравнява с правото на свободно придвижване на европейските граждани.

“Много от идеите на британското правителството са добри. Но ако те са свързани с ограничаване на правото на европейците за придвижване, работа, обучение и живот в страната, това със сигурност ще доведе до много широк дебат", каза Росен Плевнелиев.

Той беше категоричен, че българите във Великобритания дават своя принос към социалната система на страната, както и за развитието на британското общество.

Росен Плевнелиев повтори тезата си, че ЕС трябва да има единен отговор на кризата с бежанците. "Няма да успеем, ако издигаме стени и огради или всяка страна сама търси решение", допълни той.

Българският държавен глава очаква до седмици ЕС да представи стратегия за справяне с миграционния натиск. В нея ще бъдат отчетени възможностите на всяка страна от общността за интеграция на бежанците.

“Ще бъдат разграничени тези, които бягат, за да спасят живота си и тези, които търсят по-добри икономически перспективи и ще бъде засилена охраната на външните граници”, каза Плевнелиев.

Според него България е постигнала голям напредък по отношение на пристигащите в страната бежанци - с ограничените ресурси, които страната разполага, се инвестира в съоръжения и оборудване, езикови курсове за бежанците и т.н.
 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 01:03 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

11
rate up comment 15 rate down comment 2
SSIW
преди 8 години
Бухахаха ;)) Викаш, като законодателството е последен писък на юридическата мисъл и теория, то самичко ще се прилага ?!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
10
rate up comment 11 rate down comment 4
STRAHO
преди 8 години
Ха..... те искат данък НПО да въведат за да ги храним а ти в закон за корупцията призоваваш да ги вкарат!? :))) С такива политици начело, американците лесно ще се отърват от финансирането на собствените си НПО за сметка на тези срещу които работят тези организации. Контрола естествено ще си го запазят. :))
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
9
rate up comment 9 rate down comment 5
eng.Garin
преди 8 години
Сложете грантовете на НПО-тата в закона за корупция и само гледайте сеир!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
8
rate up comment 0 rate down comment 5
lazovn
преди 8 години
А дано, ама надали...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
7
rate up comment 13 rate down comment 4
serafima
преди 8 години
Остава в историята като трагично слаб, комичен и вреден преЦедент!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
6
rate up comment 4 rate down comment 5
STRAHO
преди 8 години
https://***.youtube.com/watch?v=njffkfbEXBghttps://***.youtube.com/watch?v=N1lSJ_j0xGIhttps://***.youtube.com/watch?v=dI61HrZHx4cЩастлифт съм, че имаме един успешен президент с мисия! :))))
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
5
rate up comment 9 rate down comment 5
STRAHO
преди 8 години
Кеворкян: "Наскоро видяхме още един шедьовър: ухиленият Пл.прегръща помощник държавния секретар на САЩ Виктория Ноланд. Толкова екстаз струи от тази снимка, че сигурно е предизвикал наводнение в президентството.Еякулация на преданост под мрачните погледи на Ботев и Левски, чиито портрети са свидетели на сценката.Тия дни имаше две забележителни за Пл. събития, които той не успя да включи в отчета си.Защото напоследък той никне и там, където не го сееш.Преди няколко вечери обаче направо ми изкара акъла.На 21 януари в полунощ гледах епизод от сериала Полицаите на Чикаго.И изведнъж сержантът, който разпределяше задачите в участъка, съобщи, че от българското посолство получили сигнал: някаква откачалка заплашвала българския президент Пле Пли.Все едно как се казва рече сержантът и прати патрул да намери въпросната откачалка."" :D...http://bgr.news-front.info/
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
4
rate up comment 25 rate down comment 3
serafima
преди 8 години
Ох, милия! Дай боже да имаме друг президент. Даже умствен инвалид от Карлуково да ни докарат, ще е по-добре от това недоразумение Плевенлиев. Умирам от срам!Остава в историята като трагично слаб, комичен и вреден преЦедент!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3
rate up comment 6 rate down comment 4
STRAHO
преди 8 години
Кеворкян: "ПлеПли има важно участие в предизборната кампания на Хилари Клинтън. Неговото влияние върху американските избиратели се оказа от съществено значение. Приносът му за успеха на Хилари бе решителен. Пле Пли, извън всичко останало, което го превърна в ярка звезда на световната политика, има видима роля и в борбата с престъпността в САЩ. Затова, напълно основателно, той бе показан като герой в известния американски телевизионен сериал Полиците на Чикаго.Пле Пли и Маргарита Попова сякаш са президент и вицепрезидент на различни държави.Единият се грижи за световния порядък.А Попова говори за социална държава в присъствието на милионер от смътните години на Крадливия Преход, който ще отрони сълза по-скоро за полицай Бърджис, отколкото за Българския Ад. " http://bgr.news-front.info/
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 11 rate down comment 4
STRAHO
преди 8 години
Кеворкян: "Този човек с лекота преиначава истината а понякога и направо послъгва. Като се започне от биографията на родителите му, които нарече скромни учители макар че баща му е бил отговорен идеологически работник на омразната за Пл. но сега! комунистическа партия. И се стигне до собствените му прискимбичвания, които са нелепи дори за един обикновен човек, какво остава за президент на една страна.Направо болестно е желанието му да преувеличава скромната си биографийка, да надхвърля ръста си. Той никога няма да се измъкне от сянката на опекуните си но е единственият, който не го схваща.И сега този човек се готви за втори мандат. Твърди, че още не е решил, но очевидно го желае неистово, това изтича от всяка негова пора. Щял да мисли до месец юни Мислителят Пл., който размишлява над Бъднините на Отечеството. Тогава си казваш, че думите нямат никакво значение за Пл. Сякаш използването им е нещо, което не зависи от него." http://bgr.news-front.info
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още