IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Дончев: Фандъкова би била изключително успешен президент

Сигурно е, че премиерът Бойко Борисов няма да е кандидатът на ГЕРБ за държавен глава, каза вицепремиерът

10:32 | 24.08.16 г. 16
<p>
	<em>Снимка: БТА</em></p>

Снимка: БТА

Вицепремиерът Томислав Дончев не потвърди, но и не отрече, че в ГЕРБ се обмисля кандидатура на Йорданка Фандъкова за президент.

"Сто процента сигурно е, че премиерът Бойко Борисов няма да е кандидатът за президент. Йорданка Фандъкова би била един изключително силен кандидат и изключително успешен президент“. Това каза вицепремиерът Томислав Дончев в ефира на „Нова телевизия“, подчертавайки, че това е лично негова оценка. 

Дончев допълни, че Фандъкова има дълъг политически опит и е минавала „през не една и две кризи - нещо, с което може да се похвалят малко политици“. Това е изключително силно и зареждащо, коментира той.

Той посочи, че неговото име не е на дневен ред за президентска кандидатура.

Относно забавянето на ГЕРБ да обяви кандидата си за президент Дончев коментира, че има достатъчно време това да се случи и посочи, че има месец до официалния старт на предизборната кампания.

Относно спряната обществена поръчка на Министерството на образованието, в която за рекламни материали бяха определени 2 млн. лева, той коментира: "Образованието има нужда от реклама, но дали запалките и ножчетата са най-добрият инструмент - най-вероятно не".

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 16:32 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

2
rate up comment 10 rate down comment 1
data
преди 7 години
Ако баце ще вади Данчето Фандъкова предлагам изборите да се отменят и да и връчват президентската титла от сега
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 10 rate down comment 7
Един Българин
преди 7 години
Дончо, фандъка не може със София да се оправи, подготвя ГТ за приватизация с максимум печалби от белите и никакви вноски от ***. Ти би могъл да бъдеш кандидат, но се опасявам, че и ти няма да спечелиш. Не че ще гласувам руските п0длоги, но с фандъка ще ви бият много сериозно. Такива безобразия като нейните не се прощават, макар че снощи започна с кампанията си като реши да измие нашата улица, която беше забравила не само тя, но и тези преди нея.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още